Ataköy'de 13 katlı binada can pazarı

Ataköy'de bir binanın çatı katında yangın çıktı. Yaralananların olduğu yangında adeta can pazarı yaşandı. Bazı vatandaşlar çatıda kurtarılmayı bekledi

  Ataköy ' de bir binanın çatı katında yangın çıktı . Yaralananların olduğu yangında adeta can pazarı yaşandı . Bazı vatandaşlar çatıda kurtarılmayı bekledi . İtfaiye merdiveniyle kurtarılan yaralıların indirilmesinden kısa bir süre sonra tüm çatı alevlere teslim oldu .

Facianın eşiğinden dönülen yangın Ataköy 5 . kısım E2/1 Blok ' taki 10 katlı binanın çatı katında 12 : 20 sıralarında çıktı . Çatı katında yürütülen izolasyon çalışmalarında kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcım yangına neden oldu . Alevler kısa sürede yayılınca , izolasyon çalışmasını yürüten 4 işçi ve apartman temizlik görevlisi Yavuz Kaya ( 39 ) çatıda mahsur kaldı . Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye , ambulans ve polis ekibi sevk edildi .

Alevlerin hızla yayıldığı çatı katında mahsur kalanlar itfaiye merdiveniyle aşağıya indirildi . Kurtarılan Yavuz Kaya , baygınlık geçirdi . Kurtarma işleminden çok kısa bir süre sonra , alevler tüm çatıyı kaplaması atlatılan tehlikenin büyüklüğünü ortaya koydu .

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu . Bazı vatandaşlar itfaiye ekiplerinin geç geldiğini öne sürerek tepki gösterdi .

İzolasyon çalışmasını yürütün 4 işçi , bilgilerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü .