AK Partili vekiller ABD'de İsrail mesaisinde

AK Parti milletvekili heyetinin ABD'nin başkenti Washington'da, ilk günkü temaslarına, İsrail'in Gazze'ye giden gemilere saldırması damgasını vurdu.

  AK Parti milletvekili heyetinin ABD ' nin başkenti Washington ' da , ilk günkü temaslarına , İsrail ' in Gazze ' ye giden gemilere saldırması damgasını vurdu . Edinilen bilgiye göre , AK Parti ' nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ' in başkanlığında , TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan , Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu ile AK Parti Milletvekili Zeynep Dağı ' dan oluşan heyet , Washington ' daki ilk günlerine yoğun görüşme trafiğiyle başladı .

Çelik , sabah saatlerinde ilk olarak , kaldığı Hay Adams Oteli ' nde , ABD ' deki bir grup Türkiye uzmanını kabul etti . Uzmanlarla görüşmesinde , Türkiye ' nin Gazze konusundaki görüşleri ile İsrail ' in " Mavi Marmara " gemisine yaptığı saldırıyı anlatan Çelik , bu konuda İsrail ' in tamamen haksız ve saldırgan bir tutum izlediğini belirtti .

Ardından Kongre ' ye geçen Çelik ve beraberindeki heyet , bazı Temsilciler Meclisi üyeleriyle görüştü .

Çelik ve heyet üyeleri , bu görüşmelerde , İsrail ' in , Türk vatandaşlarının ölümüne yol açan saldırısından sonra özür dilememesi ve uluslararası bağımsız ve güvenilirliği yüksek bir araştırma komisyonunun kurulmasına destek vermemesi halinde , Türk-İsrail ilişkilerindeki krizin derinleşeceği uyarısında bulundu .

Çelik , ayrıca muhataplarına , İsrail ile yaşanan krizle BM Güvenlik Konseyi ' nde İran ' a karşı yaptırımlara Türkiye ' nin " hayır " oyu kullanmasının birbirine karıştırılmasının çok yanlış olacağını belirterek , " bazı çevrelerin bu iki olayı özellikle birbiriyle bağlantılı gibi göstermeye çalışan kötü niyetli davranışlarını tespit ettiklerini " söyledi .

AK Parti heyeti de BM Güvenlik Konseyi ' nde Türkiye ' nin kullandığı " hayır " oyunun müzakere ve diplomasi yollarını açık tutmaya dönük bir iradenin eseri olduğunu kaydetti .

Türkiye ' nin dış politikası konusundaki görüşlerini anlatmak üzere Washington ' da bulunan heyetin , temaslarına yarın da yoğun biçimde devam edeceği belirtildi .


CNN Türk