Vuvuzela yasaklanmıyor

Dünya Kupası organizatörlerin vuvuzelanın yasaklanabileceği açıklamasından sonra FIFA Başkanı Sepp Blatter, sosyal paylaşım sitesi 'twitter'da “Geleneksel bir müzik aletinin kendi evinde yasaklanması için bir gerekçe göremiyorum” diye yazdı.

  FIFA basın sö ; zcü ; sü ; Stan Schaffner da &ldquo ; Vuvuzela statlarda asla yasaklanmayacak&rdquo ; ifadelerini kullanırken FIFA başkanı Sepp Blatter sosyal paylaşım sitesi ' twitter ' da &ldquo ; Geleneksel bir mü ; zik aletinin kendi evinde yasaklanması iç ; in bir gerekç ; e gö ; remiyorum&rdquo ; diye yazdı . Ayrıca FIFA , maç ; lardaki boş koltuklarla ilgili de inceleme başlattı .

Zinedine Zidane , ilk maç ; ında Uruguay ile 0-0 berabere kalan Fransa ' yı yerden yere vurdu . Zizou , teknik direktö ; r Raymond Domenech iç ; in ' teknik direktö ; r değil ' derken , milli takımdaki oyuncuların da egolarını bir kenara bırakmaları ve sorumluluk almaları gerektiğini sö ; yledi .

Gü ; ney Afrika ' nın Durban kentinde yü ; zlerce stadyum ç ; alışanı , maaşlarının yetersizliğini protesto iç ; in Moses Mabhida Stadı ' nın hemen dışında gö ; steri dü ; zenledi . Almanya ' nın Avustralya ' yı 4-0 yendiği maç ; tan sonra stadyumun otoparkıyla civarında dü ; zenlenen gö ; steri , polisinin mü ; dahalesiyle kısa sü ; rede dağıtıldı . Gö ; rgü ; tanıkları , polisin gö ; z yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığını , olaylarda bir kadının yaralandığını sö ; ylediler .

Somali ' de Hizbul İslam militanları , Dü ; nya Kupası ' nın seyredildiği iki eve baskın dü ; zenledi . Militanların , Almanya-Avustralya maç ; ını seyreden 30 kişiyi zorla dışarı ç ; ıkarttıkları ifade edildi .
Kuzey Kore resmi televizyonu , kupadaki Gü ; ney Kore-Yunanistan maç ; ını , iki gü ; n sonra yayımladı . Cumartesi oynanan ve 2-0 Gü ; ney Kore ' nin galibiyetiyle biten maç ; , Korean Central Broadcasting tarafından dü ; n sabah yayımlandı . Maç ; ın spikerleri , karşılaşma boyunca futbol kuralları hakkında bilgi verdi .

ensonhaber