Umut-Der gönüllüleri bahar şenliğinde kaynaştı

Konya'nın Çumra ilçesinde faaliyet gösteren Umut Eğitim ve Kültür Derneği (Umut-Der), her yıl geleneksel olarak düzenlediği şenliği bu yıl Güneysınır

  Konya ' nın Çumra ilçesinde faaliyet gösteren Umut Eğitim ve Kültür Derneği ( Umut-Der ) , her yıl geleneksel olarak düzenlediği şenliği bu yıl Güneysınır Akkışla Yaylası ' nda gerçekleştirdi .

Açılışta konuşan Umut-Der Başkanı Fikret Altuntaş , ' ' Derneğimiz yeni açılmasına rağmen kısa zamanda üyelerimiz sayesinde büyük ilerlemeler kat ettik . Düzenlediğimiz şenliğin amacı , Çumra ' daki öğretmen ve gönüllülerimizi bir araya getirerek tanışmalarını sağlamak ve gelenek göreneklerimizi gelecek nesillerimize aktarmaktır . ' ' dedi .

Başkan Altuntaş , ' ' Bu geleneksel piknik şöleni sayesinde , eğitim öğretim sezonunda yorulan öğretmenlerimiz stres attı ve dernek gönüllüleriyle kaynaşarak gelecek yıllarda da bu tip organizasyonların devam etmesi için birbirlerine söz verdiler . ' ' diye konuştu .

Şenlikte , davetlilere büyük bir kazanda pişirilen saç kavurma ikram edildi . Ayrıca voleybol , futbol , ip atlama , doğa turu gibi etkinliklerle davetliler gönüllerince eğlendi .

Yaklaşık 50 araçla gidilen şenliğe , Serhat AŞ Genel Müdürü Abdulkadir Ateş , TİKA Gönüllüsü Dr . Yıldıray Dal , Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Bülbül , okul müdürleri , idareci ve öğretmenlerin eşleri ile çok sayıda davetli katıldı .