Tekin krizine ara formül - POLİTİKA

CHP’deki İstanbul İl Başkanı sorunu ara bir formülle çözüldü. İstanbul İl Başkanlığı’na MYK üyesi Berhan Şimşek getirildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tekin’i arayıp MYK üyeliği teklif etti

 

CHP’deki İstanbul İl Başkanı sorunu ara bir formülle çözüldü . İstanbul İl Başkanlığı’na MYK üyesi Berhan Şimşek getirildi . CHP lideri Kılıçdaroğlu , Tekin’i arayıp MYK üyeliği teklif etti

NEŞE SARIDOĞAN ANKARA

CHP’de Gürsel Tekin krizi şimdilik çözüldü . Önder Sav’ı ikna eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tekin’e partinin en üst yönetim organı olan Merkez Yönetim Kurulu ( MYK ) üyeliğini teklif etti . İstanbul İl Başkanlığı’na ise MYK Üyesi Berhan Şimşek getirildi . Önümüzdeki günlerde toplanacak olan Parti Meclisi , Tekin’in MYK’ya alınması önerisini karara bağlayacak .

CHP’de yılan hikayesine dönen Gürsel Tekin’in durumu sonunda netleşti . CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın İstanbul İl Başkanlığı’ndan uzaklaştırdığı ve MYK’ya aldırmadığı Gürsel Tekin , üç haftalık belirsizliğin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sav’ı ikna etmesiyle yeniden MYK’ya girmeye hazırlanıyor .

İSTANBUL’A BERHAN ŞİMŞEK

Dün toplanan MYK , Gürsel Tekin’in durumunu ele aldı . Kılıçdaroğlu’nun MYK Üyesi , Berhan Şimşek’in İstanbul İl Başkanlığı’na getirilmesi , Şimşek’ten boşalan MYK üyeliğinin ise Gürsel Tekin’e verilmesi önerisi oy birliğiyle kabul edildi . Toplantının ardından basının karşısına geçen CHP sözcüsü Hakkı Süha Okay kararı açıkladı .

PM İSTEMEZSE NE OLACAK

PM’nin Tekin’i MYK üyeliğine atamaması ve yeni bir tartışmanın başlaması ihtimalinin olup olmadığının da sorulduğu Okay , yetkili kurulların Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çalışmalarında ‘’elini rahatlatmak’’ adına uygun yaklaşımları her zaman sergilediğini ve sergileyeceğini belirterek , böyle bir ihtimal görmediğini söyledi .

KILIÇDAROĞLU TEKİN’İ ARADI 

Toplantının ardından Kılıçdaroğlu Tekin’i telefonla arayarak MYK üyeliği teklifini sözlü olarak iletti . Tekin’in ise , bu göreve sıcak baktığı mesajını verdiği ifade edildi .

YENİ TARTIŞMAYA YOL AÇTI 

Kulislerde Tekin’in genel başkan yardımcısı yapılabileceği iddia ediliyor . Ancak birçok CHP’li yönetici bunun mümkün olmadığı görüşünde . Parti tüzüğünde bu konuda bir sınırlama olmadığı için halen 4 olan genel başkan yardımcısı sayısının 5’e çıkarılabileceği görüşünü taşıyanlar da bulunuyor . Önder Sav’ın daha önce genel başkan yardımcılığına almadığı Tekin’e yeniden bu görevin verilmesine karşı olduğu ifade ediliyor .

GÜRSEL BEY siyasi akrabam

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Berhan Şimşek atandı


İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen Berhan Şimşek , bunun bir parti görevi olduğunu ve en iyi şekilde yapmaya çalışacağını söyledi . Hiçbir ayrılık , dargınlık , kırgınlık olmayacağını , tüm İstanbullulara kucaklarını açıp önerileri doğrultusunda çalışacaklarını belirten Şimşek , “Arkaya dönüp bakmak benim için veya parti yetkili organları için gerek yok . Bugün böyle bir karar alındı . Gürsel Tekin’i veya başka arkadaşımızı yok saymak gibi bir şansımız veya lüksümüz yok . Kişilere bir rol arama anlayışı değil . Tekin kardeşimin tecrübelerinden istifade edeceğim . Biz bir takımız . Kral öldü yaşasın yeni kral değil” dedi . Bu süreçte Gürsel Tekin ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine de Şimşek , ‘’Gürsel benim arkadaşım , siyasi akrabam . Bir dargınlık , bir kırgınlık hiçbir şey olmayacak’’ yanıtını verdi .



Star Gazete