Şehitkamil Devlet Hastanesi'nden Bir İlk Daha

Yaptıkları başarılı ameliyatlarla son dönemde adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Devlet Hastanesi beyin cerrahi ekibi, bir hastanın beynindeki tümörü özel bir yöntemle burundan girerek boşalttı.

  Şehitkamil Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi kliniği doktorlarından Op . Dr . Erdal Yayla , hormon düzensizliği nedeniyle Beyin Cerrahi kliniğine başvuran Ayşe Demir isimli hastada beyin tümörü tespit edildiğini belirterek , " Gaziantep ' teki devlet hastanelerinde ilk kez uygulanan bir yöntemle hastanın ameliyatını yaptık . Bu yöntemde , hastanın beyni açılmadan , burundan girilerek beyindeki tümör boşaltılmaktadır . Böylece hastanın çok daha fazla acı çekmesi , yoğun bakımda kalması ve uzun süre sonra günlük yaşamına
dönmesi gibi sorunlar ortadan kalkmaktadır . Hastamız yaptığımız ameliyattan bir gün sonra normal yaşamına dönecek durama gelmiştir " dedi .
Beyin cerrahi kliniğinde görev yapan diğer doktorlar Op . Dr . Ramazan Cengiz Çelikmez ve Op . Dr . Mehmet Seçer ile birlikte çok iyi bir ekip oluşturduklarını ifade eden Op . Dr . Erdal Yayla , " Ekip arkadaşlarımla birlikte çok başarılı operasyonlara imza atıyoruz . Başta beyin tümörü ameliyatları olmak üzere son derece zor olan ameliyatları da başarı ile gerçekleştirmekteyiz . Bu nedenle de kliniğimize başvuran hasta sayısı her geçen gün artmaktadır " diye konuştu .
Şehitkamil Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği ' nde ameliyat olduktan bir gün sonra normal hayatına dönen Ayşe Demir ise , " Uzun zamandan beri yaşadığım bu rahatsızlığımdan kurtulmanın sevincini yaşıyorum . Beyin gibi riskli bir bölgedeki ameliyatımın başarılı geçmesi nedeniyle adeta yeniden doğdum diyebilirim . Hem de ameliyattan bir gün sonra taburcu oldum . Bu nedenle ameliyatı gerçekleştiren tüm doktorlarıma teşekkür ederim . Allah onlardan razı olsun " şeklinde konuştu .