Sedefçi Üyeliğinin Askıya Alınmasını İstiyor Edirne

-SEDEFÇİ ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASINI İSTİYOR EDİRNE (A.A) - 15.06.2010 - EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI HAMDİ SEDEFÇİ, HAKKINDA AÇILAN DAVALARLA İLGİLİ YAR

  -SEDEFÇİ ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASINI İSTİYOR

EDİRNE ( A . A ) - 15 . 06 . 2010 - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi , hakkında açılan davalarla ilgili yargıda aklanıncaya kadar CHP üyeliğinin askıya alınması için başvuruda bulunacağını , partisine zarar vermemek için böyle bir karar aldığını bildirdi .
Sedefçi , Edirne Belediyesi Meclis Salonu ' nda düzenlediği basın toplantısında , belediye başkanlığı görevi sırasında hakkında bazı iddialardan dolayı birden çok dava açıldığını anımsattı .
Bu davalarla ilgili olarak Yargıtay ' da aklanacağına inandığını ifade eden Sedefçi , şunları kaydetti :
' Son bir haftadan beri çok stres yaşıyorum . Bunun kaynağı partimdeki söylemler , düne kadar yanımda görünenler , yüzüme gülenler . . . Vekil bile bu işi yapıyorsa hakikaten ben partiden çıbanbaşı olmuş durumdayım . Onur ve şerefle bu işi yapmaya devam ediyorum . Bazı hükümet yetkililerinden , genel başkanımızın yarattığı rüzgarı kırmak için , ' yolsuzluklara karşıyım ' dediği zaman , ' Hamdi Sedefçi ' yi ne yapacaksınız ' diye soru geliyor . Hamdi Sedefçi yolsuzluk yapmadı . Mahkeme kararlarında yolsuzluk , hırsızlık yok .
Benim mahkumiyetim siyasi konjonktürün bir sonucu . Yargıtay ' da yüzde yüz aklanacağıma inanıyorum . Ben yolsuzluk yapmadım Türkiye böyle bilsin . Benim üzerimden partiye yumruk atılıyor . Sürekli dedikodu üreterek partime zarar vermeye çalışıyorlar . Ben CHP ' de doğdum , onurla partimin bayrağını dalgalandırıyorum . Benim adımdan dolayı partime zarar verilsin istemiyorum . Bugün yazdığım dilekçelerle parti üyeliğimin askıya alınmasını istiyorum . Aklanıncaya kadar parti üyeliğimin askıya alınması için teşkilatıma başvuracağım . Sonuna kadar CHP ' li kalacağım . CHP ' nin iktidara gelmesi için çalışacağım . Ama bağımsız olarak partime hizmet edeceğim . '
CHP Genel Merkezinden böyle bir talep gelmediğinin altını çizen Sedefçi , ' Seçim meydanlarında benim yüzümden , hak etmediğim ceza yüzünden partime zarar vermemek adına böyle bir karar aldım . Genel Merkezden bir talep gelmedi ' dedi .
Açıklama yapmadan önce kararını sadece oğlu ve yakın arkadaşları ile paylaştığını ifade eden Sedefçi , ' Kendi kararımdır . Bu kararla milletvekili adayı da olmayacağımı bir anlamda deklare etmiş de oldum . İktidara giden partimin önünün kesilmemesi için bu kararı aldım ' diye konuştu .

15 . 06 . 2010 14 : 37 : 44