Sav'a karşı ilk galibiyetini aldı

CHP'de kriz yaşanmasına neden olan Gürsel Tekin olayında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun hamlesi Önder Sav'a karşı ilk ciddi galibiyet oldu...

  CHP Genel Merkezi ' ni iki haftadır meşgul eden belirsizliğin ardından Gü ; rsel Tekin ' in MYK ü ; yesi olmasına kapı aç ; ıldı . Kılıç ; daroğlu sü ; rpriz bir karar alarak mitinglere bir ismi daha yanında gö ; tü ; recek . . .

CHP Genel Başkanı Kılıç ; daroğlu , haftasonu Adıyaman ve Gaziantep ' de yapacağı mitinglere Gü ; rsel Tekin ' i de gö ; tü ; rme kararı aldı . Kılıç ; daroğlu , Trakya gezisinde Tekin ' i yanında gö ; tü ; rmemiş ve bu olay ç ; ok konuşulmuştu . . . .

Ankara kulislerinde bu gelişme Kılıç ; daroğlu ' nun Ö ; nder Sav ve ekibine karşı ilk ciddi galibiyeti olarak yorumlandı .

Kılıç ; daroğlu ' nun teknik olarak Tekin ' i MYK ü ; yesi yapabilmesi iç ; in Parti Meclisi ' nin toplanması ve onay vermesi gerekiyor . Bunun iç ; in de birkaç ; haftaya ihtiyaç ; var . CHP Genel Başkanı Kılıç ; daroğlu , bu sü ; reyi kaybetmemek amacıyla haftasonu Adıyaman ve Gaziantep ' de yapacağı mitinglere Gü ; rsel Tekin ' i de gö ; tü ; rme kararı aldı .

Tekin ' in partinin beyin takımı iç ; ine girmesi bir sü ; redir yakın temas iç ; inde bulunduğu İstanbul ' daki iş ç ; evrelerinde de olumlu karşılandı . Ö ; zellikle finans ve bankacılık ç ; evrelerinin Kılıç ; daroğlu ve Tekin ikilisiyle biraraya gelme talepleri olduğu ö ; ğrenildi .

ASO BİLE TEKİN ' İ SORDU

Gazeteport . com ' un kulislerden edindiği bilgiye gö ; re , Tekin ile ilgili karar ö ; ncesi Ankara Sanayi Odası ' ndan gelen heyetin bile Kılıç ; daroğlu ' na konuyu sorması Genel Merkez ' de &ldquo ; Konunun daha fazla ertelenemeyeceği&rdquo ; izlenimini yarattı .

Ankara ç ; evrelerinde seç ; men tabanından gelen bu tepkinin Kılıç ; daroğlu ' nun elini gü ; ç ; lendireceği Referandum sonrası parti iç ; inde seç ; ime yö ; nelik başka değişiklikler de yapabileceği konuşuluyor .

internethaber