Rektör'den 'Terör' Vurgusu

Muğla Atatürk Stadı'nda düzenlenen ve 9

Muğla Atatürk Stadı'nda düzenlenen ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katıldığı Muğla Üniversitesi 2010 yılı mezuniyet töreninde 18. dönem mezunu olan 4 bin 743 öğrenci keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın mutluluğunu aileleriyle birlikte yaşadılar. Mezuniyet törenine mezun olacak öğrencilerin aileleri 15 bin kişilik Atatürk stadını stadı doldurdu.
Muğla Üniversitesi Rektörü Şener Oktik, törende yaptığı konuşmada, mezun öğrencilerden hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini ve manevi değerlerini korumalarını isterken, son günlerde Muğla'da yaşanan öğrenci olaylarına değindi ve 'terör' vurgusunu ön plana çıkardı
Muğla Üniversitesi Rektörü Oktik, "18'inci mezuniyet coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Üniversitemizde 2 enstitü, 7 fakülte, 5 yüksek okul ve 9 meslek yüksek okulunda normal ve ikinci öğretimde 61 bölüm, 42 ana bilim dalı ve 83 program bulunuyor. 25 bin 583 öğrencimiz var. Bu dönem 4 bin 743 gencimiz ülkemizin aydınlık geleceğinin güvenceleri olarak mezun oldu. Geleceğimizi şekillendirecek bu genç değerleri, ülkemize birlikte kazandırdık ancak sorumluluğumuz bu noktada bitmiyor. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'ne gösterdiği muasır medeniyetin üstüne çıkmak hedefi bugün bilgi toplumlarıyla yarışmak olarak değerlendirilmelidir" dedi.
TERÖRÜ LANETLİYORUM
Rektör Şener Oktik öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, "Atatürkçü düşünce sistemini koruyun ve yüceltin. Son dönemlerde tırmanan terör, asker, sivil ve çok sayıda vatandaşımızın canına kast ederek Türkiye Cumhuriyetini, birliğimizi ve dirliğimizi zaafiyete uğratma çabasına devam etmektedir. Bu yıl Mayıs ayı başında Bahar Şenlikleri sırasında üniversitemiz dışında yaşanan ve bir öğrencimizin hayatını kaybetmesine sebep olan kargaşa hepimizi derinden üzmüştür. Ülkemizde ne adına ve nasıl olursa olsun, 21 yaşında bir gencin hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Olayın failleri bulunup, toplumun ve üniversitenin vicdanının huzura kavuşturulması üniversitemizin, Muğlalının ve Türkiye'nin talebidir. Muğla Üniversitesi'nin bütün çalışanları ve öğrencileri adına, Muğla adına, ülkem adına ve insanlık adına terörü ve teröre destek veren içerdeki ve dışarıdaki tüm güçleri lanetliyorum" diyerek, tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.
Bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilerin diplomaları 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Vali Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Rektör Şener Oktik tarafından verildi. Tören sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.