Öğrenciler Gönüllü Trafik Polisi Oldu

Zonguldak'ta ortaokul ve lise öğrencilerde oluşan 9 kadar öğrenci gönüllü trafik polisi oldu.

  Karayolları Trafik Kanunu ' ndaki yasa maddesi kapsamında Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Özer Yılmaz ' ın talimatı ile , öğrenciler gönüllü trafik polisi oldu . Zonguldak Valiliği ' nin oluru ile hayata geçen projeye Emniyet Müdürü Coşkun Hayal de destek oldu .
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ' nden 7 öğrenci , Cengiz Topel İlköğretim Okulu ' ndan da 2 öğrenci olmak üzere toplam 9 öğrenci Fener Mahallesi okullar bölgesinde bir yıl süreli gönüllü trafik polisliği yapacak . 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında arkadaşlarının giriş-çıkışlarını sağlayacak öğrenciler , 4 günlük eğitimlerini aldıktan sonra uygulamalı son derslerini aldı . Trafik Polisi Komiser Emre Şen ve Serkan Aydın tarafından son derslerini alan gönüllü trafik polisleri , karayolunda ilerleyen otomobilleri kontrollü bir şekilde okul önlerinden geçirdi .
Trafik Polisi Emre Şen , gönüllü trafik polislerine en iyi eğitimi vererek yapmaları gerekenleri ve olumsuz bir durumda 155 polis imdat numarasını arayarak yardım talep etmelerini söyledi .