Köprülere 'Geceyarısı' Operasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk sahasında bulunan taşıt üst geçitlerini daha güvenli hale getirebilmek için gece çalışmalarını sürdürüyor

  İzmir Büyükşehir Belediyesi , sorumluluk sahasında bulunan taşıt üst geçitlerini daha güvenli hale getirebilmek için gece çalışmalarını sürdürüyor . Taşıt köprülerine yapılan genleşme derzleri ile gün içinde meydana gelen genleşme ve büzülmenin etkileri ortadan kaldırılıyor , güçlendirme sağlanarak sürüş emniyeti arttırılıyor .
İzmir ' de ilk kez gerçekleştirilen çalışma kapsamında , taşıt köprülerinin birleşme noktalarına esnekliği yüksek olan ve su geçirmez kauçuk malzeme yerleştiriliyor . Genleşme derzleri sayesinde köprü ve viyadüklerde oluşan titreşim en aza indirilerek seyir halindeki taşıtlara daha rahat ve güvenli sürüş imkanı sağlanıyor . Trafiğin olumsuz yönde etkilenmemesi için genleşme derzi inşaat çalışmaları gece 22 . 00 ile sabah 06 . 00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor .
İlk etapta Mürselpaşa Bulvarı üzerindeki köprü geçişlerinde 500 metre uzunluğunda gerçekleştirilen genleşme derzlerinin ardından ekipler şu anda Yenişehir Köprüsü ' ndeki çalışmalara devam ediyor . Yenişehir ' deki çalışmaların bu hafta tamamlanmasının ardından , Turan ve Adnan Kahveci köprülerinde çalışmalara başlanacak . Karşıyaka Kavşağı , Halkapınar Metro İstasyonu , Halide Edip Adıvar Bulvarı İler Bankası önü ve İnciraltı Kavşağı taşıt köprülerinde de yapılacak uygulamanın ardından , İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan tüm taşıt köprülerinde genleşme derzi çalışmaları etap etap devam edecek .