Kafes davası başladı

Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak amacıyla gayrimüslim vatandaşları hedef aldığı iddia edilen 'Kafes Operasyonu Eylem Planı' iddiasıyla açılan dava bu

  Türkiye ' de kaos ortamı oluşturmak amacıyla gayrimüslim vatandaşları hedef aldığı iddia edilen ' Kafes Operasyonu Eylem Planı ' iddiasıyla açılan dava bugün başlıyor .

İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülecek davada Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ve Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar ' ın da aralarında bulunduğu 33 sanık yer alıyor . 3 ' ü tutuklu olan sanıklar ' Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürütmek ' ile suçlanıyor .

Tutuklu sanıklar Mücahit Erakyol , Halil Özsaraç ve Levent Gülmen cezaevi aracından indirilerek adliyeye alındı . Tutuklu sanıkların yakınları alkışlarla destek verirken sanıklar asker selamı ile karşılık verdi . Tutuklu sanıklara kelepçe takılmadığı gözlendi . Tutuksuz sanıkların bir kısmı kendileri gelirken bir kısmı da askeriyeye ait sivil minibüsle topluca geldi ve hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye girdi .

Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Levent Bektaş ' tan ele geçirilen ' Kafes Operasyonu Eylem Planı ' iddianamesinde emekli Koramiral Öğütçü , Koramiral Sağdıç ve Tuğamiral İlgar ' ın ' danışma kurulu ' adı altında emir ve komuta yetkisini haiz örgüt mensubu oldukları ' ' belirtiliyor . Tüm sanıkların TCK ' nin 314 . maddesinin 2 . fıkrası ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ' nun 5 . maddesi uyarınca 7 , 5 ile 15 ' er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor .