İzmir'in köprüleri esnekleştiriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk olan bir çalışmayla taşıt köprülerinin birleşme noktalarına, esnekliği yüksek ve su geçirmez kauçuk malzeme yerleştir

  İzmir Büyükşehir Belediyesi , ilk olan bir çalışmayla taşıt köprülerinin birleşme noktalarına , esnekliği yüksek ve su geçirmez kauçuk malzeme yerleştiriyor . Genleşme derzleriyle gün içinde meydana gelen genleşme ve büzülmenin etkileri ortadan kaldırılıyor , köprü ve viyadüklerde oluşan titreşim en aza indirilerek sürüş emniyeti arttırılıyor . Trafiğin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalar , saat 22 . 00 ile 06 . 00 saatleri arasında yapılıyor .

İlk etapta Mürselpaşa Bulvarı üzerindeki köprü geçişlerinde 500 metre uzunluğunda yapılan genleşme derzlerinin ardından ekipler , Yenişehir Köprüsü ' nde çalışmalara devam ediyor . Ardından Turan ve Adnan Kahveci köprülerine başlanacak . Karşıyaka Kavşağı , Halkapınar Metro İstasyonu , Halide Edip Adıvar Bulvarı İller Bankası önü ve İnciraltı Kavşağı köprülerinde de yapılacak uygulamanın ardından , Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan bütün taşıt köprülerinde genleşme derzi çalışmaları etap etap devam edecek .