Hoşça kal İstanbul

CHP'de yaşanan Gürsel Tekin krizine formül bulundu. Berhan Şimşek'i İstanbul İl Başkanı olarak atayan MYK Tekin'i Ankara'ya çağırdı. Yol arkadaşı Gürsel Tekin'i arayan Kemal Kılıçdaroğlu 'Sizi yanımda görmek isterim' dedi

 

CHP ' de yaşanan Gürsel Tekin krizine formül bulundu . Berhan Şimşek ' i İstanbul İl Başkanı olarak atayan MYK Tekin ' i Ankara ' ya çağırdı . Yol arkadaşı Gürsel Tekin ' i arayan Kemal Kılıçdaroğlu ' Sizi yanımda görmek isterim ' dedi


A . Rezzak ORAL
CHP ' de kurultay sonrası ortaya çıkan tam 22 gündür devam eden Gürsel Tekin krizinde ara formül bulundu . Kemal Kılıçdaroğlu ' nun başkanlığındaki MYK toplantısında MYK Üyesi Berhan Şimşek , İstanbul İl Başkanlığına atanırken , Şimşek ' ten boşalan üyeliğe ise Gürsel Tekin ' in getirilmesi kararlaştırıldı . Böylece Tekin ' i il başkanlığında istemeyen Sav ' ın da , ' yol arkadaşını yarı yolda bırakan ' genel başkan konumuna düşmek istemeyen Kılıçdaroğlu ' nun da istekleri yerine getirilmiş oldu .
CHP ' nin gündemini sürekli olarak meşgul eden Gürsel Tekin krizine son noktanın konulduğu toplantıdan önce sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav , konuyu baş başa görüştüler . Formül üzerinde ikili arasında mutabakat oluşunca konunun MYK ' ya götürülmesi görüşü benimsendi .

YANIMDA OLACAKSINIZ
Bu görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu , Gürsel Tekin ' i telefonla arayarak bulunan çözümü bildirdi . ' Hayırlı olsun ' diyerek söze başlayan Kılıçdaroğlu , ' Sizi MYK ' ya teklif ediyorum . Artık bundan sonra yeni süreçte de benim yanımda olacaksınız . Bütün Türkiye ' yi birlikte dolaşacağız ' diyerek Tekin ' in gönlünü aldı . Tekin de ' Siz böyle uygun gördüyseniz ' diyerek kabul etti .

FORMÜLÜ OKAY AÇIKLADI
MYK toplantısında konunun ele alındığını bildiren Parti Sözcüsü Hakkı Süha Okay , şunları söyledi :

' MYK toplantımızda İstanbul İl Başkanlığı için MYK üyemiz Sayın Berhan Şimşek ' in görevlendirilmesine karar verilmiştir . Dolayısıyla MYK üyeliğinde bir boşalma gerçekleşmiştir . Parti Meclisi yakın bir gelecekte toplanarak bu boşalmayı doldurmak üzere Sayın Genel Başkanımızın da önerisiyle PM üyemiz Sayın Gürsel Tekin ' in MYK üyesi olması için seçim yapacaktır . '
Öte yandan Berhan Şimşek ' in Tekin ' i arayarak tebrik ettiği ve ikilinin çarşamba günü buluşacakları öğrenildi .

DENİZ GEZMİŞ ' İ CANLANDIRMIŞTI
1957 yılında Bayburt ' ta doğan Berhan Şimşek , ilk ögrenimini Bayburt ' ta , orta öğrenimini İstanbul Abdülhakhamit Gece Ortaokulu ' nda , lise öğrenimini Vefa Akşam Lisesi ' nde tamamladı . 25 yıldır sinema oyunculuğu yapan Berhan Şimşek , Hoşçakal Yarın , Uzlaşma , Minyeli Abdullah ve Işıklar Sönmesin gibi filmlerde oynadı . 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 10 . Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi Üyeliği ' ne seçilen Berhan Şimşek , 2002 genel seçimlerinde İstanbul Milletvekilli seçilerek parlamentoda görev yaptı . Bekar olan Berhan Şimşek bir çocuk babası .

ŞİMŞEK : AYNI TAKIMDAYIZ
CHP İstanbul İl Başkanlığı ' na atanan Berhan Şimşek de toplantının hemen ardından yaptığı açıklamada , partisinde bireysel değil , kurumsal siyaset yapıldığını belirterek , şunları söyledi :

' Kızım için , partim için , ülkem için , benim için hayırlı olsun . Biz kurumsal siyaset yapıyoruz , bireysel siyaset yapmıyoruz , bu bir parti görevidir . Sayın Genel Başkan ile arkadaşlarımın vermiş olduğu bir görevdir , bunu en iyi şekilde başarmaya çalışacağız . Herkes İstanbullu , herkesin İstanbul ile bağı var . Bu anlamda elimizden geleni hayatla buluşturacağız . Hiçbir ayrılık , dargınlık , kırgınlık olmayacak . Gürsel başkan , benim arkadaşım , siyasi akrabam . Bir dargınlık , bir kırgınlık hiçbir şey olmayacak ' diye konuştu .




Akşam