Erakyol Uzman İstedi İstanbul

-ERAKYOL UZMAN İSTEDİ İSTANBUL (A.A) - 15.06.2010 - GÜNEY DENİZ SAHA KOMUTANI KORAMİRAL KADİR SAĞDIÇ İLE ESKİ KUZEY DENİZ SAHA KOMUTANI EMEKLİ KORAM

  -ERAKYOL UZMAN İSTEDİ

İSTANBUL ( A . A ) - 15 . 06 . 2010 - Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ' nün de aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılandığı davada , tutuklu sanık Albay Mücahit Erakyol , yargılamanın askeri yargıya taşınmasını ve askeri konularda uzman bir bilirkişinin mahkeme salonunda hazır bulundurulmasını talep etti .
İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki duruşmada savunmasını yapan Kıdemli Kurmay Albay Erakyol , ' dava konusu sözde ' Kafes ' operasyonunun adının , sanıklardan Koramiral Kadir Sağdıç ' ın ismindeki ' Ka ' ve emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ' nün ismindeki ' Fe ' hecelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulduğunu , isimleri ' silme ' amacı güdüldüğü için de ' S ' harfinin kullanılmasıyla ' Kafes ' adının meydana getirildiğini ' savundu .
TSK ' da plan eğitimlerinin Harp Akademilerinde kurmay subaylara verildiğini söyleyen Erakyol , söz konusu plandaki imzaların montaj olduğunu ve 10 yıldır görev yaptığı Foça ' dan İstanbul ' a yönelik bir plan hazırlamasını mizah konusu olarak değerlendirdiğini söyledi .
Dava konusu eylem planıyla ilgili çelişkili durumları anlatan Erakyol , bu planla ilgili askeri teamülleri bilen bir bilirkişiye danışılmadığını ve bilirkişi raporu alınmadığını da iddia etti .
Erakyol , davanın sanıklarından Feyyaz Öğütçü ile ilk kez duruşmada karşılaştığını , diğer sanıkların çoğunu da tanımadığını ifade ederek , dava konusu plana göre emrinde bulunan personelin kim olduğunu bilmemesinin mantık dışı olduğunu vurguladı .
Erakyol , ' iftira merkezinden çeşitli belgelerin ortalığa sunulduğunu ve işlemlerin tek merkezden yürütüldüğünü ' öne sürdü .
' Amirallere suikast girişimi ' davasında , dava konusu olan flash bellekte isminin geçtiğini hatırlatan Erakyol , flash diskin eve polislerce bırakıldığını , o dava kapsamında 3 teğmenin tahliye edildiğini ve flash bellekteki belgelerin bu nedenle hukuki delil olma niteliğini kaybettiğini iddia etti .
İhbar mektuplarında isminin geçmesine de dikkati çeken Erakyol , yargılamanın askeri yargıya taşınmasını ve askeri konularda uzman bir bilirkişinin mahkeme salonunda hazır bulundurulmasını talep etti .
Erakyol , ' Biz denizcilerin , denizciliğin sevdirilmesini kendilerine misyon edinmiş insanların kalkıp Uluç Reis denizaltısını bombalamaya çalışmayı düşünmeleri bize terstir . Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyorum ' dedi .
Erakyol , yargılamadaki eksiklikler nedeniyle ileride Türkiye ' nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ' nin cezalarıyla karşılaşacağını öne sürdü .
Bir soru üzerine Erakyol , Deniz Kuvvetleri Komutanlığında başka kuvvetlerden bir cephane bulunmasının mümkün olmadığını söyledi .
Tutuksuz olarak da yargılanabileceklerine inandığını belirten Erakyol , tahliyesini talep etti .

15 . 06 . 2010 20 : 57 : 59