'Ekonomi Doğuya Kayıyor'

İranlı otomotiv yan sanayisi firmaları Bursalı işadamlarıyla ikili görüşmelere başladı

'Ekonomi Doğuya Kayıyor'
İranlı otomotiv yan sanayisi firmaları Bursalı işadamlarıyla ikili görüşmelere başladı. Ekonominin doğuya doğru kaydığını kaydeden Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, "2020-2050 senesinde dünyanın en büyük ekonomileri doğuda olacak. Bizim şimdiden bu pazarlara girmemiz lazım" dedi.
Uludağ İhracatçı Birlikleri'nde (UİB) bir araya gelen İranlı ve Bursalı işadamları, otomotiv yan sanayisi ile ilgili ikili görüşmelerde bulundu. İki gün boyunca Bursa'daki yan sanayi fabrikalarında incelemelerde bulunacak olan İran heyeti, Türk sanayisinin güçlü olduğunu söyledi. Bahran Diesel Proje Yöneticisi Amir Hüssein Recaiy, Bursa'ya ilk defa geldiğini, görüşmelerden olumlu neticeler almak istediklerini kaydetti.

"EKONOMİ DOĞUYA KAYIYOR"
İranlı işadamlarını Bursa'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkeleriyle sürekli ticari ilişki içinde olduklarını dile getirdi. Hindistan'dan gelecek bir heyetin de Bursalı sanayicilerle görüşeceğini ifade eden Sabuncu, İran ile olan otomotiv yan sanayisi alımını karşılıklı artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Ekonomi ekseninin doğuya doğru kaydığının altını çizen Sabuncu, "İran ile otomotiv yan sanayisi alanında ticaretimiz
henüz arzu edilen seviyede değil. Bunu artırmamız lazım. Zaten Türkiye'nin ihracatını çeşitlendirmek için batıdan biraz daha değişik pazarlara yönelmesi lazım. Özellikle otomotiv yan sanayisi parçaları satışı konusunda ilişkileri daha artırmalıyız. Bursa'da da bu sektör oldukça gelişmiş durumda. Bursa Türkiye'nin en gelişmiş otomotiv yan sanayisinin bulunduğu bir bölge. Hem kalite hem fiyat anlamında rekabetçiyiz. Biz her yere ürün satmak durumundayız. Pazarlarımız İran, Hindistan ve Çin gibi her yere ürün
satmalıyız. Ekonomi artık doğuya kayıyor. 2020-2050 senesinde dünyanın en büyük ekonomileri doğuda olacak. Bizim şimdiden bu pazarlara girmemiz lazım'' diye konuştu.