Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, CHP üyeliğini askıya aldı (2)

İhaleye fesat karıştırmak suçundan hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, partisinin bundan zarara görmemesi

  İhaleye fesat karıştırmak suçundan hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi , partisinin bundan zarara görmemesi için CHP üyeliğini askıya aldığını açıkladı .

Kararı günler öncesinden aldığını belirten Belediye Başkanı Sedefçi , bugün Belediye Meclis Salonu ' nda bir basın toplantısı düzenledi . Görevini bağımsız olarak sürdürmeye devam edeceğini belirten Sedefçi , sonuna kadar CHP ' li olmaya devam edeceğini söyledi . Belediye Meclisi ' nde hiçbir arkadaşın CHP üyeliğini askıya almayacağını ve parti için sorun oluşturmayacağını kaydeden Sedefçi , görevini bağımsız olarak yürüteceğini , ama partisine desteğinin her zaman devam edeceğini söyledi . Sedefçi , " Çok üzülerek bugün yazdığım dilekçelerle partiye üyelik konusunun askıya alınmasını talep ediyorum . Bir saat içerisinde parti ilçe ve il başkanlığına başvurarak aklanana kadar parti üyeliğimin askıya alınmasını talepte bulunuyorum . " dedi .

" Benim şahsımdan iktidara yürüyen CHP ' ye zarar verilmesini istemiyorum . " diyen Sedefçi , " Ama sonuna kadar CHP ' li olarak kalacağım . Partimin iktidara gelmesi için tüm gücümle çalışacağım . Hiçbir meclis üyem partiden istifa etmeyecek . Üyeliğini askıya almayacak . Benim seven hiç kimse parti ile ilgili sorun yapmayacak . Herkes aslan gibi partisine sahip çıkacak . Bende bağımsız olarak partimden ayrı kalarak hizmet yapmaya devam edeceğim . " şeklinde konuştu .

Bu arada Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi , belediyeye ait arsanın spor tesisi olarak kullanılması ihalesine fesat karıştırmak , belediye içme suyu danışman alımı ihalesine fesat karıştırmak ve şehir içme suyu ihalesine fesat karıştırmak suçlarından 1 . ve 2 . Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından

verilmiş 12 yıl 6 ay hapis ceza bulunuyor .