Cihan Haber Ajansı Gündemi

Siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek. Meclis'de sırasıyla MHP, AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30/11.30/12.30/13.30

  Siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek . Meclis ' de sırasıyla MHP , AK Parti , BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak . ( 10 . 30/11 . 30/12 . 30/13 . 30 )

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Ankara ' da Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısına katılacak . ( 15 . 00 )

İçişleri Bakanı Beşir Atalay , bakanlıkta Senegal Dışişleri Bakanı Madicke Niang ile görüşecek ve Türkiye-Senegal Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması ' nı imzalayacak . ( 10 . 00/10 . 45 )

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , Başkent Öğretmenevi ' nde Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 6 . Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni ' ne katılacak . ( 10 . 00 )

Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı , Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Adalet Akademisi ev sahipliği yaptığı " Kamu Yatırımları İçin Arazi Edinimi ve Kamulaştırma " konulu uluslararası sempozyum Ankara Ramada Plaza Otel ' de düzenleniyor .

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , Ankara Sheraton Hotel ' de İç Denetim Koordinasyon Kurulu ve Dünya Bankası ' nın Ortaklaşa Düzenlediği ' Modern Kamu Yönetiminde İç Denetim Fonksiyonunun Rolü ' konulu konferansına ve Dışkapı ' da 2010 Yılı ' Vergi Konulu Resim , Şiir ve Afiş Yarışması ' Ödül Töreni ' ne katılacak ( 10 . 00/14 . 00 )

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin , CHP İstanbul İl Başkanlığı ' na yapılan atama ve kendisine önerilen Merkez Yürütme Kurulu ( MYK ) üyeliğine ilişkin basın toplantısı yapacak . ( 12 . 00 )

Kafes Eylem Planı soruşturmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede yer alan 3 ' ü tutuklu 33 sanığın yargılanmasına İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde başlanacak . ( 09 . 00 )

Diyarbakır ' da görülen faili meçhuller davasında ifade değiştirerek eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve korucubaşı , eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ ' ı aklamaya çalışan tanık Mehmet Nuri Binzet ' in görüntülü ifadeleri dava dosyasına girdi . Binzet , Mart 2009 ' da kendi isteğiyle Midyat Savcısı ' na verdiği ifade de daha kendisine bir şey sorulmadan olayları ayrıntılarıyla anlatıyor .

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği ( OİB ) , İran ' dan gelecek olan Otomotiv Alım Heyeti ' ni Bursa ' da ağırlayacak . İran ve TAÜRK firmaları arasında ikili iş görüşmelerinin de yapılacağı programın açılış konuşmasını OİB Başkanı Orhan Sabuncu yapacak . ( 09 . 30 )

Uluslararası Film Festivali beşinci kez perdelerini açıyor . 1- 9 Mayıs tarihleri arasında eş zamanlı olarak İstanbul , İzmir ve Ankara ' da gerçekleştirilen festival bu akşam Bursa ' da da başlayacak . ( 18 . 30 )

Bursa ' da tarihi Kayhan Hamamı restorasyonu düzenlenecek törenle başlıyor . ( 12 . 00 )

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış , ESİAD , EGEV ve Philip Morris ' ın ortaklaşa İzmir ' de düzenlediği " Proje Ödül Töreni ve AB ' ye Katılım Müzakereleri Bugün ve Yarın " konulu panele katılacak . Bağış , AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret edecek , sonrasında gündeme ilişkin basın toplantısı yapacak . ( 10 . 00-15 . 00 )

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ' nun ( TUSKON ) düzenlediği ' Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü ' nün ikincisi İstanbul Haliç Kongre Merkezi ' nde yapılıyor . Organizasyona 7 kıtadan 2 bin 200 ' ü yabancı 2 bin 300 ' ü Türk toplam 4 bin 500 iş adamı katılıyor .

Adana ' da , harp malülü gaziler ile şehit yakınlarına devlet övünç madalyası ve beratları verilecek . ( 16 . 00 )

Erzurum ' da Ermeni çeteleri tarafından katledilen Türklere ait mezarlarla ilgili Tepeköy ' de kazı yapılacak . ( 07 : 00 )

MEB ile Sağlık Bakanlığı ' nın ortaklaşa düzenlediği ' Temiz Okul , Sağlıklı Okul ' projesi ödül töreni Erzurum Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Salonu ' nda yapılacak . ( 14 . 00 )

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün Güney Kore temasları izleniyor . Gül , Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Park Hee-tae ' yi kabul edecek . Hankuk Üniversitesi Gül ' e , fahri doktora unvanı verecek . Abdullah Gül , Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak . Gül , Türk gazetecilerle sohbet toplantısı yapacak .

Kırgızistan ' ın güneyindeki etnik çatışmalardan kaçarak Özbekistan ' a sığınan binlerce kişi , Andican ' da kurulan kamp ve çadır kentlerde barınıyor .

AVRASYA FEED

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Çeçenistan ' ın başkenti Grozni ' de Türkler tarafından inşa edilen Ahmet Kadirov Cami ' ni ziyaret etti .

SPOR

2010 Dünya Kupası ' nda grup maçlarına F Grubu ' nda Yeni Zelanda ile Slovakya , G Grubu ' nda da Fildişi Sahili - Portekiz ve Brezilya - Kuzey Kore karşılaşmaları ile devam edilecek . ( 14 . 30 / 17 . 00 / 21 . 30 )

Üsküdar Belediyesi ' nin Engelliler Yaz Spor Açılış töreni Üsküdar Cumhuriyet Lisesi Spor Salonu ' nda yapılacak . ( 11 . 00 )

Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) Yönetim Kurulu , Kulüpler Birliği ile toplantı yapacak . ( 13 . 30 )

Turkcell Süper Lig ' deki kulüplerin transfer çalışmaları takip ediliyor .