Cihan Haber Ajansı Gündemi

Siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek. Meclis'de sırasıyla MHP, AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30/11.30/12.30/13.30

Siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek. Meclis'de sırasıyla MHP, AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30/11.30/12.30/13.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısına katılacak. (15.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlıkta Senegal Dışişleri Bakanı Madicke Niang ile görüşecek ve Türkiye-Senegal Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nı imzalayacak. (10.00/10.45)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başkent Öğretmenevi'nde Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 6. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni'ne katılacak. (10.00)

Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Adalet Akademisi ev sahipliği yaptığı "Kamu Yatırımları İçin Arazi Edinimi ve Kamulaştırma" konulu uluslararası sempozyum Ankara Ramada Plaza Otel'de düzenleniyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Sheraton Hotel'de İç Denetim Koordinasyon Kurulu ve Dünya Bankası'nın Ortaklaşa Düzenlediği 'Modern Kamu Yönetiminde İç Denetim Fonksiyonunun Rolü' konulu konferansına ve Dışkapı'da 2010 Yılı 'Vergi Konulu Resim, Şiir ve Afiş Yarışması' Ödül Töreni'ne katılacak (10.00/14.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan atama ve kendisine önerilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine ilişkin basın toplantısı yapacak. (12.00)

Kafes Eylem Planı soruşturmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede yer alan 3'ü tutuklu 33 sanığın yargılanmasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. (09.00)

Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında ifade değiştirerek eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve korucubaşı, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ı aklamaya çalışan tanık Mehmet Nuri Binzet'in görüntülü ifadeleri dava dosyasına girdi. Binzet, Mart 2009'da kendi isteğiyle Midyat Savcısı'na verdiği ifade de daha kendisine bir şey sorulmadan olayları ayrıntılarıyla anlatıyor.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İran'dan gelecek olan Otomotiv Alım Heyeti'ni Bursa'da ağırlayacak. İran ve TAÜRK firmaları arasında ikili iş görüşmelerinin de yapılacağı programın açılış konuşmasını OİB Başkanı Orhan Sabuncu yapacak. (09.30)

Uluslararası Film Festivali beşinci kez perdelerini açıyor. 1- 9 Mayıs tarihleri arasında eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir ve Ankara'da gerçekleştirilen festival bu akşam Bursa'da da başlayacak. (18.30)

Bursa'da tarihi Kayhan Hamamı restorasyonu düzenlenecek törenle başlıyor. (12.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ESİAD, EGEV ve Philip Morris'ın ortaklaşa İzmir'de düzenlediği "Proje Ödül Töreni ve AB'ye Katılım Müzakereleri Bugün ve Yarın" konulu panele katılacak. Bağış, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret edecek, sonrasında gündeme ilişkin basın toplantısı yapacak. (10.00-15.00)

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği 'Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü'nün ikincisi İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Organizasyona 7 kıtadan 2 bin 200'ü yabancı 2 bin 300'ü Türk toplam 4 bin 500 iş adamı katılıyor.

Adana'da, harp malülü gaziler ile şehit yakınlarına devlet övünç madalyası ve beratları verilecek. (16.00)

Erzurum'da Ermeni çeteleri tarafından katledilen Türklere ait mezarlarla ilgili Tepeköy'de kazı yapılacak. (07:00)

MEB ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Temiz Okul, Sağlıklı Okul'projesi ödül töreni Erzurum Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Salonu'nda yapılacak. (14.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Güney Kore temasları izleniyor. Gül, Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Park Hee-tae'yi kabul edecek. Hankuk Üniversitesi Gül'e, fahri doktora unvanı verecek. Abdullah Gül, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. Gül, Türk gazetecilerle sohbet toplantısı yapacak.

Kırgızistan'ın güneyindeki etnik çatışmalardan kaçarak Özbekistan'a sığınan binlerce kişi, Andican'da kurulan kamp ve çadır kentlerde barınıyor.

AVRASYA FEED

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de Türkler tarafından inşa edilen Ahmet Kadirov Cami'ni ziyaret etti.

SPOR

2010 Dünya Kupası'nda grup maçlarına F Grubu'nda Yeni Zelanda ile Slovakya, G Grubu'nda da Fildişi Sahili - Portekiz ve Brezilya - Kuzey Kore karşılaşmaları ile devam edilecek. (14.30 / 17.00 / 21.30)

Üsküdar Belediyesi'nin Engelliler Yaz Spor Açılış töreni Üsküdar Cumhuriyet Lisesi Spor Salonu'nda yapılacak. (11.00)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Kulüpler Birliği ile toplantı yapacak. (13.30)

Turkcell Süper Lig'deki kulüplerin transfer çalışmaları takip ediliyor.