Berhan Şimşek İstanbul'a Tekin de MYK'ya

CHP'de Gürsel Tekin'in, PM üyesi olmasına karşın MYK'ya alınmaması nedeniyle tırmanan kriz, MYK Üyesi Berhan Şimşek'in İstanbul İl Başkanlığı'na atanması, Şimşek'in boşalttığı MYK üyeliğine de Tekin'in getirilmesiye donduruldu

  CHP ' de Gü ; rsel Tekin ' in , PM ü ; yesi olmasına karşın MYK ' ya alınmaması nedeniyle tırmanan kriz , MYK Ü ; yesi Berhan Şimşek ' in İstanbul İl Başkanlığı ' na atanması , Şimşek ' in boşalttığı MYK ü ; yeliğine de Tekin ' in getirilmesiye donduruldu

Son yerel seç ; imlerde İstanbul ' da Kemal Kılıç ; daroğlu ile uyumlu bir ç ; alışma yü ; rü ; ten Tekin , kurultayın ardından ö ; nce Merkez Yü ; rü ; tme Kurulu ( MYK ) ü ; yeliği , ardından Genel Başkan Yardımcılığı beklerken , ( Parti Meclisi ) PM ü ; yeliğinin ö ; tesine geç ; emedi . 3 haftadır bu konuda yaşanan sıkıntının partiye zarar verme noktasına gelmesi ü ; zerine dü ; n Genel Başkan Kılıç ; daroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısında ö ; nemli adımlar atıldı .

Sav da mutlu
MYK ' da Kılıç ; daroğlu , İstanbul İl Başkanlığı iç ; in , MYK ü ; yesi Berhan Şimşek ' i ö ; nerdi ve sö ; z konusu atama oybirliğiyle yapıldı . Kılıç ; daroğlu , Şimşek ' ten boşalan MYK ü ; yeliği iç ; inse PM toplantısında Tekin ' i ö ; nereceğini aç ; ıkladı . Bu ö ; neriye MYK ü ; yelerinden itiraz gelmezken , Kılıç ; daroğlu ' nun , Ö ; nder Ö ; nder Sav ile uzlaşarak bu kararı aldığı belirtildi . CHP kulislerinde bu ç ; ö ; zü ; mü ; n ; hem Tekin ' le yakın ç ; alışmak isteyen Kılıç ; daroğlu ' nu , hem de Tekin ' in Genel Başkan Yardımcılığı ve il başkanlığına karşı ç ; ıkan Sav ' ı tatmin ettiği gö ; rü ; şü ; hakim oldu .

Telefonla aradı
MYK toplantısı ö ; ncesinde Kılıç ; daroğlu ' nun , Tekin ' i telefonla arayarak , &ldquo ; Hayırlı olsun . Sizi MYK ' ya teklif ediyorum . Benim yanımda olacaksınız , bü ; tü ; n Tü ; rkiye ' yi birlikte dolaşacağız&rdquo ; dediği ö ; ğrenildi . Tekin ' in de bu telefon sonrasında İstanbul ' daki yö ; netim kurulu ü ; yesi arkadaşlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi . Kılıç ; daroğlu ' nun , Tekin ' i yurt gezilerinde yanında gö ; tü ; rerek yakın bir mesai yü ; rü ; tmeyi hedeflediği , Tekin ' in sade bir MYK ü ; yeliğinin ö ; tesinde aktif bir işlev ü ; stlenmesini istediği kaydedildi .

' PM onaylar '
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay da , CHP İstanbul il yö ; netiminin son istifalarla birlikte dü ; ştü ; ğü ; nü ; , bu nedenle yeni bir gö ; revlendirme yapıldığını aç ; ıkladı . Okay , 2 aylık toplantı sü ; resi beklenmeksizin yakın bir gelecekte toplanacak PM ' de bu ö ; nerinin oylanacağını ve onaylanacağı dü ; şü ; ncesinde olduğunu sö ; yledi .

Kurumsal siyaset
Berhan Şimşek ise , &ldquo ; Biz bireysel değil kurumsal siyaset yapıyoruz . Bu bir parti gö ; revidir , değerli kardeşim , sevgili başkanım Gü ; rsel Tekin ' i veya bir başka arkadaşı yok saymak gibi şansımızın , lü ; ksü ; mü ; zü ; n olmadığını bilmemiz gerekiyor&rdquo ; diye konuştu .

9 aday vardı
Geç ; en cuma gü ; nü ; bir araya gelen Kemal Kılıç ; daroğlu ve Gü ; rsel Tekin gö ; rü ; şmesinden net bir mesaj ç ; ıkmamıştı . Sadece Tekin yakın ç ; evresine &ldquo ; Dö ; nü ; yorum&rdquo ; dedi . Edinilen bilgilere gö ; re ; bu sırada konu Kılıç ; daroğlu ve Ö ; nder Sav arasında tartışıldı .
Kılıç ; daroğlu , Tekin ' i İstanbul ' daki ortak mesaileri nedeniyle devre dışı bırakmaya yanaşmazken , Sav etkili bir koltuğa sahip olmasına karşı ç ; ıktı . Kılıç ; daroğlu , partinin ö ; nde gelen isimleri tarafından ö ; nerilen Berhan Şimşek ' e sıcak baktı . Tekin ile Şimşek ' in bir anlamda gö ; revlerini değiştirmelerine karar verildi .
İddiaya gö ; re ; Tekin ' in listelerin dışında kalacağı , sadece Kılıç ; daroğlu ' nun isteği nedeniyle PM ü ; yeleri iç ; erisinde yer verileceği kurultaydan bir gü ; n ö ; ncesinde belliydi . Nitekim kurultay gü ; nü ; alternatif liste hazırlama ç ; alışmalarına girişen Tekin ' in bu tavrı da dikkat ç ; ekti . Tekin hafta sonu gazetecilere &ldquo ; İstanbul ' a geri dö ; neceği&rdquo ; ni sö ; ylerken , İstanbul İl Başkanlığı iç ; in kapalı kapılar arkasında kıyasıya bir mü ; cadele yaşanıyordu .
Edinilen bilgiye gö ; re ; Sav ekibinin &ldquo ; Gü ; rsel Tekin dö ; nmeyecek&rdquo ; diretmesinin ardından , il başkanlığı iç ; in dokuz kişilik bir liste hazırlandı . Bu listede , eski Kü ; ltü ; r Bakanı Ercan Karakaş , CHP MYK ü ; yesi sanatç ; ı Berhan Şimşek , Sarıyer eski belediye başkan adayı Gö ; khan Zeybek , eski Ü ; skü ; dar İlç ; e Başkanı Ali Cihat Işık , Esenyurt Belediye Başkan Adayı Dr . Bü ; lent Kerimoğlu , Kadıkö ; y eski ilç ; e başkanı Şefik Toprak ' ın da isimleri bulunuyordu . Bu arada , İstanbul yö ; netimindeki sekiz kişi de istifa ederek , kamuoyunda &ldquo ; yö ; netim dü ; ştü ; &rdquo ; tartışması başlattı . Ancak Tekin ve ekibi yö ; netimin kesinlikle dü ; şmediğini ısrarla vurguladı .
Parti yö ; netmeliğine gö ; re , MYK istifaları onaylayıncaya kadar yö ; netim dü ; şmü ; ş sayılmayacağından , İstanbul ' daki yö ; netimin bö ; ylece zaman kazanmaya ç ; alıştığı ve bir anlamda Sav ' ın operasyonuna direnç ; gö ; sterdiği belirtiliyor .