Başkan Çerçioğlu Başarısını Perçinledi

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM)'ın Türkiye çapında gerçekleştirdiği araştırmada Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 80'lik oranla Türkiye'nin "En çok beğenilen Belediye Başkanı" oldu

Başkan Çerçioğlu Başarısını Perçinledi
Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM)'ın Türkiye çapında gerçekleştirdiği araştırmada Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 80'lik oranla Türkiye'nin "En çok beğenilen Belediye Başkanı" oldu.
Değişen siyasi dengelerin partilerin oy oranlarına yansımaları ve belediye başkanlarının başarılarının tespiti için Akşam Gazetesi tarafından AKAM'a yaptırılan kamuoyu araştırması sonuçları açıklandı. 25 Mayıs - 01 Haziran 2010 tarihleri arasında tüm İl ve bunlara bağlı 246 İlçede 11 bin 620 kişi ile telefon mülakatı yoluyla gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasının sonuçları Özlem Çerçioğlu'nun halen başarısını sürdürdüğünü ortaya çıkardı. 2010 yılının Ocak ayında yapılan anketlerde de yüzde 78 ile en beğenilen başkan olan Özlem Çerçioğlu, Mayıs ayında yapılan kamuoyu yoklamalarında da yüzde 80 ila en çok beğenilen başkanı oldu. Başarılı çalışmaları ile herkesin takdirini toplayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu kamuoyu araştırmasıyla başarısını perçinledi. Çerçioğlu İl Belediye Başkanları arasında yüzde 80,4 ile tüm belediye başkanlarını geride bıraktı.
İLK ONDA 3 EGELİ BAŞKAN VAR
Yapılan ankette en beğenilen belediye başkanı kategorisinde ilk 10 başkan arasında Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra Ege Bölgesi'nden Balıkesir ve Manisa belediye başkanları da bulunuyor. Yapılan ankete göre en beğenilen belediye başkanları sıralamasında; altıncı sırada Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok yer alırken, listenin yedinci sırasında Manisa'nın MHP'li Beleidye Başkanı Cengiz Ergün yer alıyor.
Büyükşehir, İl ve İlçe belediye başkanları ayrıştırılarak gerçekleştirilen araştırmada Büyükşehir dalında Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yüzde 72,0'la, İlçeler dalında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yüzde 77,0'la dallarında en başarılı Belediye Başkanları seçildiler.