Akaryakıt İstasyonlarına Sını Denetim

Malatya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Petrol İstasyonlarına göz açtırmıyor.

  Sanayi ve Ticaret İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tanrıöver , ekip ile birlikte Malatya il merkezi ve ilçeler de dahil petrol istasyonlarının tamamını , kuruma ait gezici ölçüm aracıyla tek tek denetlendiğini belirtti . Denetimler çerçevesinde Kale Kaymakamı Osman Bilgin makamında ziyaret edilerek yapılan denetimler hakkında bilgi verildi . Kaymakam Osman Bilgin çalışmaların ilçe ve bölgemiz için çok önemli olduğunu bu denetimlerin sıkça yapılması konusunda üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını
belirtti . Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan ve ilçe emniyet amirini de ziyaret eden Tanrıöver ve ekibi , Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile Sanayi Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde yetkilendirilen EPDK denetim yetkisine sahip personel ile il ve ilçe deki tüm istasyonların denetimden geçirileceği söyledi .
EPDK ve Ölçü ve Ayarlar Genel Müdürlüğüne ait Denetim aracının , akaryakıt istasyonlarındaki LPG , benzin ve motorin tanklarında ölçüm yapabilecek özelliklere sahip olduğunu aktaran Tanrıöver , vatandaşların daha güvenli ve daha sağlıklı akaryakıt kullanmasını hedeflediklerini belirtti .
Yasaya muhalefet eden petrol istasyonlarına EPDK ya göre 240 bin TL ye kadar idari para cezası ve yakalanan akaryakıtın tamamına el konuluyor . Ayrıca 3516 sayılı yasaya muhalefetten petrol istasyonuna ait pompalara idari para cezası ve mühürleme yetkisini de veriyor .