Zihinsel Engellilere Modern Bina

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, zihinsel engelli çocukların eğitilerek, onların toplumla bütünleşmelerinin sağlanmasının yanında ailelere güven ve sevgi aşılanmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı

Zihinsel Engellilere Modern Bina
Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, zihinsel engelli çocukların eğitilerek, onların toplumla bütünleşmelerinin sağlanmasının yanında ailelere güven ve sevgi aşılanmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, bu noktada da engellilere hizmet veren okulların sayısını arttırırken, altyapısını da güçlendirmeye çalıştıklarını vurguladı.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) bünyesinde faaliyet gösteren Özel Makbule Ölçen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmet Binası, hayırseverlerin katkısıyla yenilendi. Yenilenen binaysa düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Söz konusu törene Vali Hasan Güzeloğlu eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte katılırken, açılışta Vali Yardımcısı Kadir Okatan, ZİÇEV Genel Başkanı Ülay Karakoç, ZİÇEV Genel Merkez Vakıf Müdürü Naci Kargın, ZİÇEV Mersin Şube Müdürü Nilay Güneşgil, ZİÇEV Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Tan, hayırsever Hülya ve Turgut Eltemur çifti de hazır bulundu.
Engellilerin yaşadıkları sorunların toplum olarak paylaşılmasının, onların geleceğe daha da güvenli bir şekilde bakmalarının sağlanması sorumluluğunu üstlendiklerini hatırlatan Hasan Güzeloğlu, "Hayatı birlikte paylaştığımız ama aslında çoğu zaman farkında olmadığınız yavrularımız ve insanlarımız var. Onların yaşadıkları sorunları paylaşmak ve geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamak bizim sorumluluğumuzdur. Bu çocuklarımızı eğitmek, toplumla bütünleştirmek, ailelerine güven ve sevgi aşılamak büyük önem taşıyor. Biz de devlet olarak bu okulların sayısını artırmaya, altyapılarını güçlendirmeye çalışıyoruz" dedi.
1989 yılında faaliyete geçen ZİÇEV Mersin Şubesi'nde zihinsel engelli çocuklara tam gün eğitim verildiğini anlatan Nilay Güneşgil, Milli Eğitim Bakanlığı'nın destek eğitime katkı vermesi nedeniyle de özel eğitim okullarının da vakfa katıldığını söyledi. ZİÇEV'in vakıf özelliğini hiçbir zaman kaybetmediğini dile getiren Güneşgil, 2 yıldan bu yana İŞKUR işbirliği içerisinde destek eğitimi çıkmayan çocuklara beceri kursları açtıklarını kaydetti.