TBMM Başkanı Şahin İran'da

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki parlamento heyeti, İran'da.

  TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki parlamento heyeti , İran ' da . TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin , Türkiye ile İran arasında parlamentolararası ilişkileri geliştirerek , iki ülke arasındaki iş birliğine katkı sunmak istediklerini söyledi .

Şahin , Tahran Mehrabad Havalimanı ' ndaki karşılama töreninin ardından , Cumhurbaşkanlığı VIP Salonunda İran İslami Danışma Meclisi İkinci Başkanvekili Şahabattin Sadr ile bir süre sohbet etti .

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin , İran ziyaretine ilişkin bilgi verdi . Şahin , İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani ' nin resmi davetlisi olarak Tahran ' a geldiklerini bildirdi .

Türkiye ile İran arasında özellikle son yıllarda örnek bir işbirliği süreci yaşandığını ifade eden Şahin , parlamentolararası ilişkileri geliştirerek , iki ülke arasındaki bu iş birliğine katkı sunmak istediklerini söyledi .

Bu kapsamda İran ' ın üst düzey yöneticileriyle bir araya geleceğini belirten Şahin , görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin de değerlendirileceğini dile getirdi .

Heyette TBMM ' de grubu bulunan siyasi partilerin milletvekillerinin bulunduğunu belirten Şahin , görüşmelerin verimli geçeceğine inandığını söyledi .

TBMM Başkanı Şahin ile İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani başkanlığında heyetler arası görüşme yapılacak .

Şahin ve beraberindeki heyet , İran ' daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüşecek , dini lider Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad tarafından kabul edilecek .

Şahin ve beraberindekiler , 15 Haziran Salı günü yurda dönecek .

CNN Türk