TBMM Başkanı Şahin İran'da

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki parlamento heyeti, İran'da.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki parlamento heyeti, İran'da. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye ile İran arasında parlamentolararası ilişkileri geliştirerek, iki ülke arasındaki iş birliğine katkı sunmak istediklerini söyledi.

Şahin, Tahran Mehrabad Havalimanı'ndaki karşılama töreninin ardından, Cumhurbaşkanlığı VIP Salonunda İran İslami Danışma Meclisi İkinci Başkanvekili Şahabattin Sadr ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, İran ziyaretine ilişkin bilgi verdi. Şahin, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani'nin resmi davetlisi olarak Tahran'a geldiklerini bildirdi.

Türkiye ile İran arasında özellikle son yıllarda örnek bir işbirliği süreci yaşandığını ifade eden Şahin, parlamentolararası ilişkileri geliştirerek, iki ülke arasındaki bu iş birliğine katkı sunmak istediklerini söyledi.

Bu kapsamda İran'ın üst düzey yöneticileriyle bir araya geleceğini belirten Şahin, görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin de değerlendirileceğini dile getirdi.

Heyette TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin milletvekillerinin bulunduğunu belirten Şahin, görüşmelerin verimli geçeceğine inandığını söyledi.

TBMM Başkanı Şahin ile İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani başkanlığında heyetler arası görüşme yapılacak.

Şahin ve beraberindeki heyet, İran'daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüşecek, dini lider Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad tarafından kabul edilecek.

Şahin ve beraberindekiler, 15 Haziran Salı günü yurda dönecek.

CNN Türk