Sp İl Başkanı Aksoy'dan Ekonomi Değerlendirmesi

Hükümetin ekonomi politikalarının hiçbir işe yaramadığını iddia eden Saadet Partisi İl Başkanı İsmet Aksoy "Ne var ne yok her şey satıldı fakat borçlarımız daha da artıyor

  Hükümetin ekonomi politikalarının hiçbir işe yaramadığını iddia eden Saadet Partisi İl Başkanı İsmet Aksoy " Ne var ne yok her şey satıldı fakat borçlarımız daha da artıyor . Her geçen gün fakirleşmeye devam ediyoruz " dedi .
SP İl Başkanı İsmet Aksoy yaptığı açıklamada AK Parti Hükümetinin de Derviş modelli ekonomiyi terk etmez ise ülke tapusunun yabancıların elinde olacağını iddia etti . Aksoy özelleştirme uygulamalarına ilk defa 1986 yılında başlayan Türkiye ' nin 24 yılda 39 milyar 600 milyon 581 bin dolarlık özelleştirme yaptığını kaydetti . Aksoy " Bunun 30 milyar 734 milyon dolarlık bölümü 7 . 5 yıllık AK Parti iktidarında gerçekleştirildi . 58 . 59 . ve 60 ' ıncı hükümet döneminde yapılan özelleştirmelerin toplam içindeki payı yüzde 77 , 6 oldu " diye konuştu .
İl Başkanı İsmet Aksoy açıklamasında " 58 . 59 . ve 60 ' ıncı hükümetler döneminde gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarına , bedelli ve bedelsiz devir uygulamalarına yer verildi . Buna göre AK Parti iktidarında hisse satışı , satış ve işletme hakkı devri , devir yoluyla özelleştirilen taşınmaz ve diğer varlıkların satışıyla birlikte toplam 30 milyar 305 milyon 160 bin dolarlık özelleştirme yapıldı . . Böylece , AK Parti döneminde yapılan özelleştirmelerin , 24 yıllık uygulamalar içindeki payı yüzde 77 , 6 ' yı buldu . Ülkemizin en önemli müessesleri yok edilmiştir , talan edilmiştir ve yabancılaştırılmıştır " dedi .
AK Parti iktidarında hisse satışı yoluyla yapılan en büyük özelleştirmeler arasında Tüpraş önemli bir yer tutuyor diyen Başkan Aksoy " 4 milyar 594 milyon dolara özelleştirilen Tüpraş ' ın ( önce yüzde 14 . 76 , ardından yüzde 51 ' lik hissesi olmak üzere ) toplam yüzde 65 . 76 ' lık hisse satışı ; 2 milyar 779 milyon dolara özelleştirilen Erdemir ' in yüzde 46 . 12 ' lik hisse satışı ; 2 milyar 320 milyon dolara özelleştirilen Petkim ' in ( önce yüzde 34 . 5 , ardından yüzde 51 blok hisse satışı olmak üzere ) toplamda yüzde 86 ' ya ulaşan hisse satışı izledi . İşletme hakkı devri çerçevesinde yapılan özelleştirmeler çerçevesinde en yüksek rakam TEKEL ' in 6 sigara fabrikasının satışından elde edilen 1 milyar 720 milyon doları bulan özelleştirme oldu . Taşınmaz devirlerinde de TEKEL ' in çeşitli illerde bulunan 140 taşınmazının satış yoluyla özelleştirme sonucunda toplam 930 milyon dolarlık özelleştirme yapılmış oldu " dedi .
Aksoy açıklamasına şöyle devam etti : " Dünyada özelleştirme furyası bitmiştir , AK Parti ' nin satacak bir şeyi kalmayınca ne satacak o da bellidir . Bu ekonomi programını değiştirmeden ülke düzlüğe çıkamaz . İnsanlar işsiz ve çalışanlar geçim darlığındadırlar . Maalesef Türkiye ' de Türklere ait olan fabrikalarda iflasın eşiğindedir . Esnaf da bankalara borcu olmayan yok gibidir . Böyle ekonomi olmaz , bu böyle gitmez . Bunun çaresi vardır ve çare de milli ekonomi politikalarına dönmektir . Hükümetin milli ekonomiye dönmek gibi bir niyeti yoktur . Dolayısı ile milletin sırtında yüktür " diyerek tamamladı .