Quaresma Kartal'da

Mustafa Denizli'nin görevinden ayrılmasıyla teknik adamlık koltuğunu Alman Schuster'e emanet eden Beşiktaş, transferdeki sessizliğini bozdu. Siyah-Beyazlılar, uzun süredir ...

 

Mustafa Denizli ' nin görevinden ayrılmasıyla teknik adamlık koltuğunu Alman Schuster ' e emanet eden Beşiktaş , transferdeki sessizliğini bozdu . Siyah-Beyazlılar , uzun süredir peşinde olduğu Ricardo Querasma ' yı renklerine bağladı . 3 yıllık sözleşme imzalanacak Portekizli için İnter ' e 7 , 3 milyon Euro ödeyecek Kartal , futbolcuya da senelik 3 , 5 milyon Euro verecek .

Mustafa Denizli ' nin görevinden ayrılmasından sonra teknik direktörlüğe Alman Bernd Schuster ' i getiren Beşiktaş , uzun süredir peşinde olduğu Ricardo Quaresma ile anlaştı . Siyah-Beyazlı kulübün resmî internet sitesinden yapılan açıklamada , " Bir süredir transfer görüşmeleri yaptığımız İnter ' in Portekizli oyuncusu Quaresma ' yı siyah-beyazlı renklerimize bağladık . Quaresma artık Kartal . " denildi . Bu gelişme kulübün internet sitesini de kilitledi .
Beşiktaş Kulübü Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı , Quaresma ' yı zorlu bir süreçten sonra kadrolarına dahil ettiklerini söyledi . Transferin camiaya hayırlı olmasını dileyen Serdal Adalı , özellikle Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ' in Portekizli yıldızın mutlaka alınmasını istediğini kaydetti . Quaresma konusunda hiçbir zaman umutsuzluğa düşmediklerini anlatan Adalı , " Hem istenilen rakamlar hem de futbolcunun Türkiye ' ye yabancı olması bu transferi geciktirdi . Basamak basamak bunları aştık , futbolcunun da fikri değişti ve bu transfer gerçekleşti . " şeklinde konuştu . Futbolcuya ödenecek rakamı borsaya bildirdikten sonra açıklamak zorunda olduklarını kaydeden Adalı , İtalyan kulübü İnter ' e 7 milyon 300 bin Euro bonservis ödeyeceklerini aktardı . Çok fazla transfer yapmak gibi bir düşüncelerinin olmadığına işaret eden Adalı , " Mustafa Denizli ile yaptığımız sezon analizinde çok fazla transfere gerek olmadığına karar kılmıştık . Yeni hocamız da aynı düşüncede . Quaresma ' dan sonra gündemimizde çok belirgin bir isim yok . " değerlendirmesinde bulundu . 3 yıllık sözleşme imzalanacak Quaresma ' nın ücreti de belli oldu . Quaresma ' ya ilk sene 3 , 5 milyon Euro , 2 . ve 3 . sezon 3 milyon 750 bin Euro ödenecek . Portekizli , toplam 11 milyon Euro kazanacak . Bu rakam Beşiktaş tarihinde bir futbolcuya verilen en yüksek rakam olarak da tarihe geçti . Quaresma başarılı olursa Kartal , İnter ' e 1 , 5 milyon Euro daha aktaracak .

Q7 kimdir?
Ricardo Quaresma , 26 Eylül 1983 ' te Lizbon ' da doğdu . Sporting Lizbon , Barcelona , Porto , Chelsea ve İnter formaları giyen Ricardo Andrade Quaresma Bernardo , 1 . 73 metre boyunda . S . Lizbon ' da 2001-2003 sezonlarında 67 maçta 13 gol atan Quaresma , Barcelona ' da 2003-2004 ' te 26 maçta 2 gol kaydetti . Porto ' da 112 maçta 32 kez fileleri havalandıran yetenekli isim , 2008 ' de İnter ' e geldi . İtalya ' da 24 maçta 1 defa gol sevinci yaşayan Quaresma , ardından İngiliz devi Chelsea ' ye kiralandı . Tekrar İnter ' e dönen Portekizli , geçen sene fazla oynayamayınca Dünya Kupası ' na katılan Portekiz Milli Takımı ' na seçilmedi . Portekiz ' de 2005 ve 2006 yıllarında ' Yılın Futbolcusu ' unvanını alan Quaresma , 2007 ' de yine ülkesinde ' Altın Top ' sahibi oldu . Porto formasıyla Beşiktaş ' ı 2 kez üzdü .

Zaman