Kozmetik Sektörünün Buluşma Noktası Beautyeurasia Fuarı 17 Haziran'da Başlıyor

17 - 19 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik ve Güzellik Fuarı, Türkiye'den ve tüm dünyadan katılımcı firmaların yeni bağlantılar kurduğu ve sektörün tüm segmentlerinin buluştuğu bir iş platformu olmaya hazırlanıyor

17 - 19 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik ve Güzellik Fuarı, Türkiye'den ve tüm dünyadan katılımcı firmaların yeni bağlantılar kurduğu ve sektörün tüm segmentlerinin buluştuğu bir iş platformu olmaya hazırlanıyor.
Fuarcılık sektöründe 11 yıldır faaliyet gösteren İPEKYOLU Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik ve Güzellik fuarı bu yıl 6. kez 17-19 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açıyor.
Bu yılki fuar, İpekyolu Fuarcılık'ın, dünyanın en büyük güzellik fuarı Cosmoprof WorldWide Bologna Fuarı'nın organizatörü olan BolognaFiere ve SoGeCos ile imzaladığı stratejik ortaklık ile "Beauty Eurasia powered by Cosmoprof" adı altında düzenlenecek. Yapılan anlaşma neticesinde fuara özellikle yurtdışından, eski fuarlara göre daha uzak ülkelerden, daha fazla sayıda ve daha nitelikli ziyaretçinin katılması bekleniyor.
40 ülkeden 400 katılımcı ve 80 ülkeden 20.000'e yakın profesyonel ziyaretçiyi ağırlaması beklenen BeautyEurasia 2010 Fuarı, Türkiye pazarının yanı sıra Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya gibi pazarlara ulaşmak için de ideal bir fırsat sunacak.
BeautyEurasia 2010 Fuarı, yurtdışı ziyaretçilerinin yanı sıra İstanbul, İzmir, Aydın, Ankara, Bursa, Antalya, Eskişehir, Adapazarı, Tekirdağ, Kocaeli başta olmak üzere, yurt genelinden 40'ın üzerinde otobüsle gelen yerel ziyaretçilerini de ağırlayacak.
Dünyanın sayılı, Türkiye'nin ise en büyük kozmetik fuarı olan BeautyEurasia'da parfüm, deodorant, esans, renkli kozmetik, profesyonel bakım ürünleri, vücüt bakım ürünleri, tırnak bakımı ve dizaynı, hijyenik ürünler, güzellik ve kuaför salonları için ürün ve ekipmanlar, güzellik aksesuarları, ambalaj, hammadde, private label, wellness & spa, doğal ürünler, diyet & sağlık ürünleri gibi pek çok alanda ürün grubu ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Avrasya Bölgesi'ndeki en önemli güzellik ve kozmetik fuarı olan BeautyEurasia 2010'da 31 ülkeden resmi alım heyeti kapsamında gelecek ithalatçı ve alıcı firmaların, yeni iş bağlantıları kurup birçok ortaklığa imza atmaları bekleniyor. BeautyEurasia 2010'da DTM-İMMİB'in alım heyeti düzenlediği ülkeler arasında Afganistan, Arnavutluk, B.A.E, Beyaz Rusya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Güney Afrika, İran, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Pakistan, Polonya, Romanya, Suudi Arabistan,
Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen bulunuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan İpekyolu Fuarcılık Genel Müdürü Mahmut Er, İpekyolu Fuarcılık olarak sektörün gerek Türkiye'deki büyümesine, gerekse dünyaya açılmasına önemli katkılar sağladıklarını belirtti. Mahmut Er, bu yıl 6. kez düzenledikleri BeautyEurasia Fuarı ile de sadece ticaret ve ihracatımızın gelişmesine değil, fuarda önemli sayıda iş adamını ağırlayarak, otel, taksi, yeme-içme gibi pek çok iş alanı için de önemli oranda gelir sağladıklarını belirtti.
Mahmut Er, kozmetik sektörüne yönelik yaptığı değerlendirmede kozmetik ürünlerinin Türkiye'de artık temel bir ihtiyaç haline geldiğini, ayrıca Türk kozmetik üreticilerinin de dünyada daha fazla tercih edildiğini belirtti. "Kozmetik ihracatımız şu anda 1 milyar dolara yaklaştı, ihracat yaptığımız ülkelerin başında Rusya, özellikle Irak, İran olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ve Batı Avrupa geliyor. Ayrıca son 2-3 yıldır Amerika ve Uzakdoğu'ya da ihracat yapıyoruz" dedi.
Mahmut Er son olarak herkesi kıtaların buluştuğu yerde, 'Güzellik' ile buluşmaya davet etti.