KOBİDER: AB Türkiye'yi oyalasa dahi reformlara devam edilmeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Avrupa Birliği'nin imtiyazlı üyelik teklifiyle, 'ne seninle ne sensiz

  Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği ( KOBİDER ) Başkanı Nurettin Özgenç , Avrupa Birliği ' nin imtiyazlı üyelik teklifiyle , ' ne seninle ne sensiz olmuyor ' dediğini savundu . Özgenç , AB , Türkiye ' yi oyalasa dahi reformlara devam edilmeli . " dedi .

2010 itibariyle , Türkiye ' nin AB ' ye üye olabilmek için 50 yıldır beklediğine işaret eden Nurettin Özgenç , " Türkiye ' nin , dünya tarihinde belki örneği dahi olmayan bu istekli bekleyişin nedenleri modernleşme , kalkınma , gelişme için ve de bütün bunların olabilmesine engel olan etkenlerin reformlarla aşılabileceğini düşünüyoruz . " diye konuştu .

Türkiye ' nin son yıllarda AB üyeliğine alınması yönünde batılı devletlerin yetkilileri tarafından ortaya atılan destekleyici ifadelerin aslında çok da ' samimi ' olduğunun söylenemeyeceğini belirten KOBİDER Başkanı şunları söyledi :

" Çünkü bugüne kadar verdikleri sözlerinin arkasında durmamışlardır . Örneğin ; Türkiye ' yi 50 yıl oyaladılar . Bu şekilde oyalamaya da devam edecekler . Ama biz yılmayıp , AB ' ye girmek için ümidimiz olmasa dahi çaba gösterdik , göstermeye de devam edeceğiz . Zaten bizler girmek için mücadele ediyoruz onlarda almamak için bahaneler öne sürüyorlar .

Türkiye ' nin üyeliği konusunda tüm engellemelere rağmen , ' imtiyazlı ortaklık ' fikrini savunanlar Merkel ile Sarkozy ' i bile Türkiye ' nin AB için öneminin farkındalar . Dolayısıyla Merkel de Sarkozy de müzakere sürecinin Türkiye ' nin demokratikleşme sürecinde önemli bir araç , hedef olduğuna inanıyorlar . Fakat Türkiye ' nin birliğe kabul edilmesini istemiyorlar . Burada düğümü çözmek için kimse büyük İskender olmak istemiyor , çünkü böylesi bir çözümde ipi bir daha kullanmak mümkün olmayabilir . "