Kartal Quaresma'yı pençeledi

Beşiktaş Transfer Komitesi uzun uğraşlar sonucu Portekizli yıldızı dün resmen renklerine kattı. 3 yıllık sözleşme imzalanan Quaresma için Inter'e 7.3 milyon euro bonservis bedeli, oyuncuya ise yıllık 3.750 bin euro ödenecek

 

Beşiktaş Transfer Komitesi uzun uğraşlar sonucu Portekizli yıldızı dün resmen renklerine kattı . 3 yıllık sözleşme imzalanan Quaresma için Inter ' e 7 . 3 milyon euro bonservis bedeli , oyuncuya ise yıllık 3 . 750 bin euro ödenecek

Bu sezon transferin en hareketli kulübü olan Beşiktaş , Bernd Schuster ' i takımın başına getirmesinin ardından Ricardo Quaresma ' yı da renklerine katarak büyük bir sükse yaptı! . . Yaklaşık 1 . 5 aydır peşinde koşulan Portekizli oyuncu için borsaya bildirim yapılmış , Serdar Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu adeta İtalya ve İspanya ' yı mesken tutmuştu . İlk görüşmelerin ardından Inter ' le bonservis konusunda anlaşma yapılmış , ancak Quaresma ' nın Türkiye ' ye gelmek istemediği için ikna edilmeye çalışıldığı duyurulmuştu . Günler süren transfer trafiğinin ardından Portekizli oyuncu Beşiktaş tarafından ikna edilememişti . . .

MALİYETİ 18 MİLYON EURO!
ANCAK yönetim Quaresma ' nın peşini bırakmadı . Özelilkle Schuster ' in takımın başına gelmesiyle Quaresma ' daki ' gelmeyeceğim ' söylemlerinin de değiştiği öğrenildi . Alman hocayı tanıyan Quaresma nihayet dün öğlen saatlerinde ikna oldu ve kendisini Beşiktaşlı yapan 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı . Oyuncunun önümüzdeki günlerde Başkan Demirören ' in özel uçağıyla Türkiye ' ye geleceği bildirildi . Serdar Adalı , transferin gerçekleşmesinin ardından bir açıklama yaparak , ' Quaresma için 7 . 3 milyon euro bonservis ödeyeceğiz . Gerek rakamlar , gerekse oyuncunun Türkiye ' ye yabancı olması transferin gerçekleşmesini geciktirdi . Özellikle Sayın Demirören , Quaresma ' nın transferini bitirmek için bize destek oldu ' dedi . Quaresma ' nın yıllık 3 milyon 750 bin euro alacağı bildirildi .

Mustang kadar hızlı
TAM ADI : Ricardo Andrade Quaresma
DOĞUM TARİHİ :
26 Eylül 1983 Lizbon , Portekiz
LAKABI : Mustang ve
O Cigano ( Çingene ) ' dir .


ÖZGEÇMİŞİ : Sporting Lizbon ' un altyapısında yetişmiş , daha sonra 2003 yılında FC Barcelona ' da oynamıştır . Barcelona ' da uzun bir sakatlık dönemi geçiren Quaresma , Barcelona ' nın Deco transferinde takasla Sporting Lizbon ' un ezeli rakibi Porto ' ya verildi . Değişik vuruş stilleri ve zaman zaman attığı muhteşem gollerle tanınır . Ayrıca en önemli özelliği olan müthiş top tekniği ile dünyanın sayılı oyuncularından biridır . Porto ' nun şampiyonluğunda önemli rol sahibidir .


KARİYERİ : 2001-03 Sporting Lizbon 62 maç 8 gol , 2003-04 Barcelona 26 maç 1 gol , 2004-08 Porto 112 maç 25 gol , 2008-10 Inter 24 maç 1 gol , Portekiz Milli Takımı 24 maç 3 gol . 2008 ' de Chelsea ' ye kiralandı .
BAŞARILARI : S . Lizbon ile Lig , Portekiz Kupası ve Portekiz Süper Kupası . . . Porto ' da Dünya Kulüpler Kupası , 3 lig şampiyonluğu , 1 Portekiz Kupası , 2 de Portekiz Süper Kupası . . . Inter ' de 1 Şampiyonlar Ligi , 1 lig şampiyonluğu , 1 de İtalya Kupası . . . Chelsea ' de FA Cup . . . Portekiz ' de 2005 ve 2006 ' da Yılın Futbolcusu . . . 2007 ' de de ülkesinde ' Altın Top ' sahibi oldu . Porto ' da oynadığı dönemde Şampiyonlar Ligi ' nde Beşiktaş ' a 2 gol attı .


Akşam