Japonya 1-0 Kamerun

Dünya Kupası E Grubu'nda Japonya ile Kamerun karşı karşıya geldi. Japonya ilk yarıda bulduğu tek golle grup maçlarına 3 puanla başladı.

  Dü ; nya Kupası E Grubu mü ; cadalesinde Japonya , Kamerun ' u 1-0 mağlup etti ve grup maç ; larına galibiyetle başladı .

Bloemfontein kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Statı ' nda oynanan ve ilk yarısı da Japonya ' nın 1-0 ' lık ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile sona eren mü ; cadelenin tek golü ; 39 . dakikada Honda ' dan geldi .

Japonların 82 . dakikada Okazaki ile Kamerun ' un da 86 . dakikada Mbia ile birer şutu direkten dö ; ndü ; .

Bu sonuç ; la Kamerun Dü ; nya Kupası ' nda ilk kez bir aç ; ılış maç ; ında mağlup olurken , Japonya da ilk kez bir aç ; ılış maç ; ından galibiyetle ayrıldı .

Eto ' o ve arkadaşları bu şok mağlubiyetle gruptan ç ; ıkma şanslarını zora sokarken , Japonya , grup lideri Hollanda ' nın ardından 2 . sıraya kuruldu . Grupta bugü ; n oynanan ilk maç ; ta Hollanda , Danimarka ' yı 2-0 mağlup etmişti .

Kayserispor ' da forma giyen Souleymanou ilk 11 ' de sahaya ç ; ıkarken , Ankaragü ; cü ; ' nde kariyerini sü ; rdü ; ren Geremi ise son 11 dakikada şans buldu . Geremi , 79 . dakikada Moting ' in yerine oyuna dahil oldu . Trabzonspor forması giyen Rigobert Song ise yedekler arasında başladığı mü ; cadelede forma şansı bulamadı .

Japonya gruptaki 2 . maç ; ında 19 Haziran ' da Hollanda ile karşılaşırken , Kamerun da aynı tarihte Danimarka karşısına ç ; ıkacak .

HONDA GALİBİYETİ GETİRDİ . . .
Japonya ' nın en ö ; nemli yıldızlarından biri olan Honda , Kamerun karşısında takımını ö ; ne geç ; iren golü ; attı . 39 . dakikada sağ kanattan gelişen Japonya atağında , arka direğe yapılan sert orta , Kamerunlu savunma oyuncularının kafasının ü ; zerinden geç ; ti . Arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Honda , ö ; nce topu dü ; zeltti , ardından da sert bir şutla takımını 1-0 ' lık ü ; stü ; nlü ; ğe taşıdı . 1-0 . Kamerun kalecisi Soleymanou ' nun bu pozisyonda yapabileceği ç ; ok fazla bir şey yoktu .

MAÇ ; TA TAT YOK . . .
Japonya ve Kamerun arasında oynanan karşılaşma Dü ; nya Kupası ' nın en kö ; tü ; maç ; larından biri oldu . Atılan gol dışında maç ; ta neredeyse ciddi bir pozisyon olmadı . Kamerun maç ; ın başından sonuna kadar daha baskılı taraf olarak gö ; zü ; kse de gol noktalarında ç ; ok etkisiz kaldılar . İyi bir savunma futbolu ö ; rneği sergileyen Japonya ise ilk yarıda bulduğu golü ; n avantajını maç ; sonuna kadar korumasını bildi ve ç ; ok ö ; nemli puanları hanesine yazdırdı . Japonlar ö ; zellikle ikinci yarıda tamamen yarı sahalarında kaldı , yalnızca ileride Honda ' yı bırakarak zaman zaman kontra atağa kalkmaya ç ; alıştılar .

Kamerun teknik direktö ; rü ; Paul Le Guen ' in ikinci yarıda yaptığı hamleler de mağlubiyeti engellemeye yetmedi . Le Guen , 68 . dakikada Matip ' in yerine Emana ' yı , 79 . dakikada Moting ' in yerine Geremi ' yi ve 80 . dakikada da Makoun ' u yerine Idrissou ' yu sahaya sü ; rdü ; .

BEKLENEN ETO ' O BU DEĞİL . . .
Kamerun ' un sü ; per starı Samuel Eto ' o , Japonya karşısında alışıldık gö ; rü ; ntü ; sü ; nden ç ; ok uzaktaydı . Japonların kalabalık savunması arasında zaman zaman etkili hareketler yapan Eto ' o , bir tü ; rlü ; skoru değiştiremedi . Eto ' o ' nun bu etkisiz gö ; rü ; ntü ; sü ; nde takım arkadaşlarının ona hiç ; yardım etmemesinin payı da bü ; yü ; ktü ; .



JAPONYA 1-0 KAMERUN MAÇ ; SONA ERDİ

92 ' Karşılaşmaya 4 dakikalık uzatma geldi .
89 ' Japonya ' da Hasebe ' nin yerine Inamato oyunda .
87 ' Emana sü ; ratle rakip ceza sahasına sokuldu! Emana ' nın pası Mbia ' ya . . . Mbia yaklaşık 30 metreden ç ; ok sert vurdu savunmaya da ç ; arpan top ü ; st direkten dö ; ndü ; .
86 ' Kamerun savunma gü ; venliğini bıraktı . Japonya kontraataklar ikle etkili olmaya başladı oyunun son bö ; lü ; mü ; nde .
85 ' Japonya ç ; ok tehlikeli geldi . Hasebe ' nin ceza sahası yayından vuruşunu kaleci Souleymanou ' dan sekti , seken topa Okazaki vurdu ve meşin yuvarlak direkte patladı!
84 ' Japonya ' da Okubo ' nun yerine Yano oyunda .
83 ' Geremi altı pasa kavisli bir orta yaptı kaleci Kawashima son anda mü ; dahele etti . Kamerun bu atak organizasyonundan sonuç ; alamadı .
82 ' Kamerun sağ kanattan Geremi ile serbest vuruş kullanacak .
81 ' Kamerun Idrissou ile kontraatağa ç ; ıkıyor . Japonya savunması ilk kez bu kadar az adamla yakalandı! Idrissou neler yaptı neler! Basit bir top kaybı Idrissou ' dan . . . Kamerun ilk kez bu denli tehlikeli gelmişti .
75 ' Japonya takımı Honda dışındaki tü ; m oyuncuları ile kendi yarı sahasına kapandı .
74 ' Kamerun risk almaya başladı! Ö ; zellikle Ekotto sol bek gö ; revini ikinci plana attı ve bir aç ; ık gibi oynamaya başladı .
73 ' Bu değişikliğin ardından Japonya ' da Okubo sağ kanada geç ; ti .
73 ' Japonya ' da Matsui ' nin yerine Okazaki oyunda .
68 ' Kamerun ' da Matip ' in yerine Emana oyunda .
67 ' Yine Ekotta! Ekotta bu kez arka direğe ortaladı , Eto ' o vuramadı o bö ; lgede .
66 ' Ekotto altı pasa ortaladı , Nakazawa son anda dokundu ve korner .
65 ' Kamerun , rakip yarı alanın tam ortasından serbest vuruş kullanacak .
64 ' Bu isim Emana olacak .
64 ' Kamerun ' da birazdan oyuncu değişikliği olacak .
63 ' Tulio ' nun pası Nagatomo ' ya . . . Nagatomo sol ç ; aprazdab ceza sahasına sokulmak istedi , yerde kaldı Nagatomo ama Portekizli hakem ' kalk ' dedi .
62 ' Karşılıklı pas hataları , sık taç ; atışları oyunun tempo ve kalitesini her geç ; en dakika dü ; şü ; rü ; yor .
58 ' Matsui sol kanattan kavisli bir orta kesti , Nonda meşin yuvarlağı kayıtsız kaldı .
57 ' Mbia uzun bir top yolladı Makoun ' a doğru , Makoun iyi kontrol etti . Makoun , Japonya savunması arasında derinlemesine yolladı ama Komano başarılı!
55 ' Kamerun oyunun kontrolü ; nü ; eline geç ; irdi . Eto ' o ' nun pası Moting ' e . . . Moting ceza sahasına girerken sert vurdu Japonya savunması son anda ayak koydu .
50 ' Matsui sol taraftan sert bir orta yaptı Okubo ceza sahasına girerken yerden kaldı! Faul . Ceza sahası ana baba gü ; nü ; .
49 ' Makoun arka direğe kesti ama Webo ' nun o bö ; lgede Abe ' ye yaptığı hareket faul olarak değerlendirildi .
48 ' Kamerun sağ taraftan kö ; şe vuruşu kullanacak . Savunmadan Ekotto da geldi . Makoun topun başında .
47 ' İki takım da karşılaşmanın ikinci yarısına ilk yarıdaki kadrolarıyla başladı .
46 ' İkinci yarı Japonya ' nın vuruşuyla başladı .

JAPONYA 1-0 KAMERUN İLK YARI SONA ERDİ

45 ' Artık ilk yarının anları , Kamerun bir tü ; rlü ; istediği baskıyı kuramadı .
44 ' Japonya , Honda ' nın golü ; nden sonra oyunu tutmayı başardı . Orta alanın tek hakimi bu dakikada Japonya .
43 ' Kamerun , Japonya ' nın golü ; nden sonra kontrollü ; futbolunu bırakıp risk almak zorunda . Japonya ' nın hızlı hü ; cum oyuncuları boş alanları iyi değerlendirebilir .
42 ' Bu golden sonra ç ; ok daha zevkli ve pozisyonu bir karşılaşma bizleri bekliyor .
41 ' Honda , Kamerun karşısındaki başarılı futbolunu attığı golle sü ; sledi .
39 ' GOOOLLL Honda
36 ' Nagatomo kontrolsü ; z , uzun bir pas yolladı Kamerun ceza sahasına ama o bö ; lgede ' ilginç ; tir ' bir Japonyalı oyuncu bile yok .
32 ' Bu arada Kamerun ' da Mbia ' nın sakatlığı var . Maç ; başında da bir sakatlık yaşamıştı Mbia . . .
31 ' Japonya bu dakikalarda bastırıyor . Endo ' nun şık pasında Matsui hareketlendi savunma arkasına ama daha ö ; nce ofsayt bayrağı kalktı .
29 ' Japonya bu dakikalarda oyundaki dengeyi kurdu!
28 ' Tulio uzun oynadı Matsui hareketlendi o bö ; lgeye . . . Matsui ' den ö ; nce Souleymanou ç ; ıktı kalesinden ve topa sahip oldu .
23 ' Kamerun kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor . Japonya kapandı .
21 ' Japonya sağdan Hasebe ile geliyor . Hasebe kavisli kesti , Souleymanou kaç ; ırdı elinde! Bü ; yü ; k hata! Ofsayt ofsayt , Honda .
20 ' Kamerun şimdi gö ; bekten geliyor . Moting ' in pası Eto ' ya ama pasın şiddeti bir hayli fazla . Aut .
18 ' Kamerun sağ taraftan serbest vuruş kullanacak . . . Ekotto ortaladı , Tulio uzaklaştırdı .
17 ' Kamerun hızlı hü ; cum şansı yakaladı! Webo ' nun şık pasında Eto ' o hareketlenmedi . Kamerun atağı sonuç ; suz kaldı .
15 ' Orta sahada topa sahip olabilmek iç ; in bü ; yü ; k bir mü ; cadele var . Kamerun , Japonya ' ya gö ; re hü ; cum alanında daha aktif bir gö ; rü ; ntü ; sergiliyor .
14 ' Hasebe ' nin derinlemesine pasında Matsui hareketlenmedi . Matsui , o bö ; lgeye hareketlenseydi Japonya ilk tehlikeli akınını geliştirebilirdi .
13 ' Ekotto kavisli kesti , kaleci Kawashima boşa ç ; ıktı ama Eto ' o ' nun Abe ' ye yaptığı hareket faul .
12 ' Kamerun ceza sahasının solundan serbest vuruş kullanacak . Ceza yayı ve ç ; evresi ana baba gü ; nü ; .
7 ' Maç ; ın ilk dakiklarında tempo bir hayli dü ; şü ; k .
6 ' Japonya bu dakikalarda kendi sahasında ç ; ıkmakta zorlanıyor . Kamerun orta alanı iyi parselledi .
5 ' Kamerun ' da Eto , Japonya ' da ise Honda bu karşılaşmada gol ayakları olacak .
4 ' Kamerun sağ kanattan atak hazırlığında . . . Moting ' in pası Makoun ' a . . . Makaoun uzun oynadı ama Eto ' o rakip ceza yayında kontrol edemedi .
2 ' Kamerun ' un ilk 11 ' inde sadece 1 futbolcu Avrupa dışında oynuyor , Japonya 11 ' inde ise sadece iki futbolcu . . .
1 ' Karşılaşma Kamerun ' unn vuruşuyla başladı . İki takıma da başarılar .


Bloemfontein kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Statı ' nda 17 . 00 ' da başlayacak maç ; ı Portekiz ' den Olegario Benquerenca , Jose Manuel Silva ve Bertino Miranda hakem ü ; ç ; lü ; sü ; yö ; netecek .

JAPONYA

21-Eiji Kawashima
2-Yuki Abe
22-Yuji Nakazawa
4-Tulio
3-Yuichi Komano
5-Yuto Nagatomo
16-Yoshito Okubo
7-Yasuhito Endo
17-Makoto Hasebe
8-Daisuke Matsui
18-Keisuke Honda .

KAMERUN

16-Hamidou Souleymanou
19-Stephane Mbia
5-Sebastien Bassong
3-Nicolas Nkoulou
2-Benoit Assou-Ekotto
11-Jean Makoun ,
18-Enoh Eyong
15-Achille Webo
21-Joel Matip
9-Samuel Eto ' o
13-Eric Choupo-Moting .