İtalya 1-1 Paraguay

Dünya Kupası'nın son sahibi İtalya, 2010 Güney Afrika'daki ilk maçında Paraguay'la 1-1 berabere kaldı.

  Dü ; nya Kupası ' nda 5 . gü ; nü ; n son maç ; ı , F Grubu ' nun ilk mü ; cadelesine sahne oldu . ' Son Dü ; nya Şampiyonu ' apoletine sahip İtalya , 2010 Gü ; ney Afrika ' ya Paraguay maç ; ıyla start verdi .

Cape Town ' daki Green Point Stadı ' ndaki mü ; cadele yoğun yağmur altında başladı . 8 . kez katıldığı finallerin gediklisi haline gelen Gü ; ney Amerika ekibi Paraguay ilk yarıda başarılı alan savunmasıyla disiplinli bir gö ; rü ; ntü ; ç ; izdi .

Oyunu bir tü ; rlü ; rakibine kabul ettiremeyen son şampiyon İtalya , ilk 45 dakikada etkili pozisyon bulamazken , 39 . dakikada bir duran top sonrası Alcaraz ' ın kafa vuruşuyla soyunma odasına yenik gitti .

İkinci yarıya da Buffon ' un sakatlanıp , yerini Marchetti ' ye bırakmasıyla şanssız başlayan ' Gö ; k mavililer ' , tutuk gö ; rü ; ntü ; sü ; nden kurtulduğunu devrenin başlarında gö ; sterdi . Rakip ceza sahası ç ; evresinde daha ç ; ok gö ; rü ; nen İtalyanlar , yine bir duran topla golü ; buldu . 63 . dakikada kullanılan kornerde topu iyi takip eden De Rossi maç ; a dengeyi getirdi .

Golden sonra da oyundaki hakimiyetini sü ; rdü ; ren Lippi ' nin ö ; ğrencileri , Gilardinho , De Rossi ve Montolivo ile gole yaklaşsa da , kendisine galibiyeti getirecek sayıyı bulamadı .

2006 Almanya ' da Dü ; nya Kupası ' nın sahibi olan İtalya , bu sonuç ; la 2010 Gü ; ney Afrika ' ya hiç ; ummadığı bir başlangıç ; yaptı . ' Gö ; k maviler ' en son Fransa 98 ' de kendisi adına turnuvanın ilk maç ; ında yine bir Gü ; ney Amerika ü ; lkesi Şili ' ye puan vermişti .

1-1 biten İtalya-Paraguay mü ; cadelesinin ardından F Grubu ' nda ikinci maç ; yarın 14 . 30 ' da Slovakya ile Yeni Zelanda arasında oynanacak .


İTALYA 1 - 1 PARAGUAY MAÇ ; SONA ERDİ

M . S . Ve maç ; ta son dü ; dü ; k geldi .
93 ' Paraguay topu ç ; aldı . Hızlı ç ; ıkıyorlar ama Chellini , Vera ' yı dü ; şü ; rdü ; .
92 ' İtalya gol iç ; in biraz daha ileriye yü ; kleniyor .
91 ' Uzatma dakikalarının ilk dakikası da geç ; ildi .
90 ' 4 . hakem 3 dakikalık uzatma oynanacağını gö ; sterdi .
90 ' 4 . hakem 3 dakikalık uzatma oynanacağını gö ; sterdi .
90 ' Kalan dakikalarda bir gol olma ihtimali zor gö ; zü ; kü ; yor .
89 ' Son şampiyon İtalya , Paraguay karşısında oldukç ; a zorlandı .
88 ' Mü ; cadelede normal sü ; reye gö ; re son 2 dakika . . .
87 ' Iaquinta sağ kanatta rakibinden sıyrıldı . Iaquinta son ç ; izgiden ortasını da yaptı ama Di Natale vuramadı .
86 ' Pepe sol kanattan korneri kullandı . Villar topu yumruklayarak uzaklaştırdı .
85 ' Pepe serbest vuruşu direk kaleye gö ; nderdi ama savunma topu kornere gö ; nderdi .
84 ' İtalya ceza sahasının hemen dışından , sol kanada yakın bir bö ; lgeden serbest vuruş kazandı .
83 ' Montolivo yaklaşık 25 metre uzaklıktan şutunu ç ; ekti . Ağlara gitmek ü ; zere olan topu kaleci Villar parmaklarının ucuyla ç ; ıkardı .
82 ' Değişikliklerden sonra Paraguay daha ç ; ok rakip yarı sahada gö ; rü ; nmeye başladı .
81 ' Enrique Vera sağ kanatta kullanılan taç ; atışı sonrası topla buluştu . Vera ortasını da yaptı ama Cardozo ' dan ö ; nce Cannavaro topu uzaklaştırdı .
80 ' Pepe sol ç ; aprazdan ceza sahasına doğru sokuldu . Pepe ç ; ok sert vurdu , kaleci Villar sektirmedi .
79 ' Dakikalar azaldıkç ; a , tribü ; nden vuvuzela sesleri artıyor .
78 ' Pepe sol taraftan korneri kullandı . Arka direğe kavisli gelen topu kaleci Villar ç ; ıktı ve aldı .
76 ' Bö ; ylece Paraguay 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış oldu .
75 ' Paraguay ' da sakatlığı bulunan ve oynamasının zor olduğu sö ; ylenen Cardozo oyuna giriyor . Ç ; ıkan isim Lucas Barrios .
74 ' De Rossi sağ kanattan ortasını yaptı . Ceza sahası iç ; inde Camoranesi topu kafayla aşırttı ama kaleci Villar topu kontrol etti .
73 ' Son dakikalarda maç ; ın temposu dü ; ştü ; .
72 ' İtalya ' da ikinci oyuncu değişikliği . Gilardino kenara gelirken ; Di Natale oyuna dahil oldu .
70 ' Camoranesi , Enrique Vera ' ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gö ; rdü ; .
69 ' Pepe sağ kanatta topu kazandı . Pepe bekletmeden ceza sahasına ortasını yaptı . Gilardino topu kontrol etti . Gilardino dö ; nü ; p vurdu ama savunma geç ; it vermedi .
68 ' Paraguay ' da ikinci oyuncu değişikliği . Nelson Valdez kenara geldi . Yerine giren isim Santa Cruz .
67 ' Domenico Criscito sol kanatta yine topla buluştu . Criscito ortasını da yaptı ama savunma bu topun ceza sahasına gitmesine izin vermedi .
66 ' Net fırsat kaç ; tı! Lucas Barrios sol kanattan yerden bir top ç ; ıkardı . Ceza sahası iç ; inde , uygun durumda bulunan Santana topu dışarıya attı .
65 ' Paraguay bulduğu golden sonra geri yaslanınca , topu ağlarında gö ; rdü ; .
64 ' Maç ; ta şu ana kadar atılan iki gol de duran toptan!
63 ' Pepe sol taraftan korneri kullandı . Kaleci Villar boşa ç ; ıktı . Arka direkte bulunan De Rossi sağ ayağıyla topu boş kaleye gö ; nderdi .
63 ' GOOL!! GOOLL!! De Rossi .
61 ' Victor Caceres orta sahada Montolivo ' ya yaptığı sert mü ; dahale sonrasında sarı kart gö ; rdü ; .
60 ' Paraguay ' da da bir oyuncu değişikliği var . İlk golü ; n asistini yapan Aureliano Torres kenara gelirken ; Santana oyuna dahil oldu .
59 ' Camoranesi girer , girmez ortasını yaptı . Kale sahası iç ; inde , Pepe ' den ö ; nce kaleci Villar topu iyi kontrol etti .
58 ' İtalya ' da Claudio Marchisio ' nun yerine oyuna Camoranesi girdi .
57 ' Daniele De Rossi ' nin ara pasında Iaquinta topla buluştu . Iaquinta topal birlikte kale sahasıan girdi . Sağ ç ; aprazdan ortasını da yaptı ama kaleci Villar ' ın ü ; zerine .
56 ' İtalya yedek kulü ; besinde bir hareketlilik var . Her an oyuncu değişikliği olabilir .
55 ' Riccardo Montolivo ceza sahası dışından ç ; ok sert vurdu . Kaleci Justo Villar bu zor topu tek hamlede kurtarmayı başardı .
54 ' Yandan dışarıya! Ceza sahasına atılan yerden pası İtalyan savunması uzaklaştıramadı . Enrique Vera sağ ç ; aprazda ö ; nü ; nde kalan topa ç ; ok sert vurdu , direğin dibinden dışarıya .
53 ' Zambrotta sağ kanatta giderken topu soluna aldı . Zambrotta ' nın ceza sahasına yaptığı ortaya Pepe rö ; vaşata ile vurmak istedi ama başarılı olamadı . Aut .
52 ' Aureliano Torres sol taraftan korneri kullandı . Nelson Valdez kafayı vurmak iç ; in yü ; kseldi ama ıskaladı . Sonrasında ise topu savunma uzaklaştırdı .
51 ' Nelson Valdez gitmek isterken Giorgio Chiellini araya girdi ve topu kornere gö ; nderdi .
49 ' İtalya orta sahada pas yaparak atağa ç ; ıkmak istiyor ama Paraguay savunması sert presiyle buna pek fazla izin vermiyor .
48 ' Paraguay ikinci yarıya daha defansif başladı .
47 ' Claudio Marchisio sol kanatta topu sağına ç ; ekti . Marchisio ortasını yaptı , Iaquinta ' dan ö ; nce Paulo Da Silva topu kafayla uzaklaştırdı .
46 ' Bu arada İtalya kalecisi Gianluigi Buffon ikinci yarıda saha yok . Yerine kaleye geç ; en isim Marchetti .
46 ' İkinci yarı Paraguaylı futbolcuların vuruşuyla başladı .

İTALYA 0 - 1 PARAGUAY İLK YARI SONA ERDİ


D . A . İkinci yarıda yeniden gö ; rü ; şmek ü ; zere . . .
D . A . Paraguay duran toptan attığı golle soyunma odasına 1-0 ' lık ü ; stü ; nlü ; kle gidiyor .
D . A . Ve ilk yarıda son dü ; dü ; k geldi .
45 ' 4 . hakem 1 dakikalık uzatma oyanacağını gö ; sterdi .
44 ' Gö ; k Maviler ' in ileri uç ; taki iki uzun boylu oyuncusu Gilardiona ve Laquinta şu ana kadar pek etkili gö ; zü ; kmedi .
43 ' İtalyanlar ' ın ilk yarının kalan dakikalarında bir gol bulması zor gö ; zü ; kü ; yor .
42 ' Paraguay duran toptan bulduğu gol sonrasında orta sahada ç ; ok adamla pres yapmaya başladı .
41 ' İlk golü ; n asistini yapan Aureliano Torres bu kez sol kanattan serbest vuruşu kullandı . Ama İtalya savunması hata yapmadı .
40 ' Bu sü ; rpriz gol maç ; ın seyir zevkini değiştirebilir . Ç ; ü ; nkü ; İtalyanlar ' ın gol ve goller bulması gerekecek .
39 ' Paraguay ' ın sol kanattan kazandığı korneri Aureliano Torres kullandı . Kale sahası iç ; inde iyi yü ; kselen Antolin Alcaraz kafayı vurdu ve topu Buffon ' un bakışları arasında ağlara gö ; nderdi .
39 ' GOOLL!! GOOLL!! Antolin Alcaraz .
37 ' İlk yarıda yavaş yavaş son dakikalar yaklaşıyoruz . İki takım da iyice kendi yarı sahasına ç ; ekildi .
36 ' Pepe , sağ kanatta Zambrotta ile duvar pası yaptı . Ama Zambrotta ' nın pası isabetli olmayınca savunma topu ç ; aldı .
35 ' Maç ; ta normal sü ; reye gö ; re son 10 dakika . . .
33 ' Bakalım Borussia Dortmund ' da forma giyen golcü ; oyuncu İtalyanlar ' a da gol atmayı başarabilecek mi?
32 ' Paraguay ' ın Mayıs ve Haziran ayında yaptığı toplamda 3 hazırlık maç ; ında oynayan Lucas Barrios , İrlanda , Fildişi Sahilleri ve Yunanistan ağlarını sarsmayı başarmıştı .
31 ' Montolivo sol taraftan ceza sahasına ortasını yaptı . Pepe arka direğe doğru koşarak kafayı vurdu , kalkan bir ofsayt bayrağı var .
29 ' Marchisio yine korneri kullandı . Ö ; n direğe doğru gelen topu savunma uzaklaştırdı .
28 ' Sol kanattan korneri Claudio Marchisio kullandı . Kale sahası iç ; inde Laquinta ' dan ö ; nce savunma topu yine kornere attı .
28 ' Serbest vuruşu Claudio Marchisio kullandı . Direk kaleye giden topu savunma kornere gö ; nderdi .
27 ' İtalya ' da yine Criscito sol kanatta ilerliyor . Carlos Bonet ' in mü ; dahalesi var ve faul!
26 ' Domenico Criscito sol kanattan hızlı ç ; ıktı ama topu ayağında tutamadı .
25 ' Paraguay bugü ; ne kadar 7 kez katıldığı Dü ; nya Kupası ' nın ilk maç ; larında sadece 1 kez galip gelebilmiş . Paraguay ' nın galip geldiği ilk maç ; 1986 ' da Irak ' a karşı .
24 ' Nelson Valdez ceza sahası yayında topu kontrol etti . Valdez sonrasında topu ayağına dolaştırınca , Cannavaro tehlikeyi uzaklaştırdı .
23 ' Ceza sahası dışından , hafif sağ kanada yakın bir bö ; lgeden serbest vuruşu Pepe kullandı . Arka direğe gelen topa Gilardino ' dan savunma kafayı vurarak , tehlikeyi uzaklaştırdı .
22 ' Aureliano Torres ceza sahası dışında kendisine atılan pasta kaleyi yokladı , Top Buffon ' un bakışları arasında dışarı gitti .
21 ' İtalya kontratakla ç ; ıktı . Montolivo kendi taşıdığı topla rakıp yarı sahaya geldi . Montolivo uzaktan kaleyi yokladı , Villar iç ; in kolay bir top oldu .
20 ' Paraguay ' da Torres korneri Cristian Riveros ile paslaşarak kullandı . Torres topu ceza sahasına ortaladı , Cannavora kafayla uzaklaştırdı . Kısa dü ; şen topa Lucas Barrios vurdu , Buffon ç ; ıkardı .
18 ' Pepe sağ kanattan , ceza sahasıan kavisli bir orta yaptı . Kale sahası iç ; inde top Alberto Gilardino ' yu aştı .
16 ' Gilardino ' nun pasında Iaquinta ceza sahası iç ; inde topu ö ; nü ; ne aldı . Iaquinta iç ; in ofsayt bayrağı kalktı .
14 ' Green Point Stadı ' nda yağmur şiddetini arttırmaya başladı .
13 ' Bu arada Udinese forması giyen Pepe ' nin de ö ; nü ; mü ; zdeki sezon Juventus formasını giyeceğini belirtelim .
11 ' De Rossi ayağa kalktı devam ediyor . Oyun taç ; atışıyla yeniden başladı .
10 ' İtalya ' da , De Rossi yerde kaldı ve oyun durdu .
7 ' Her karşılaşmada olduğu gibi bu maç ; ta da vuvuzela sesleri . Ama diğer maç ; lara gö ; re sesin şiddeti oldukç ; a az .
6 ' Vincenzo Iaquinta sol kanatta topla buluştu . Iaquinta ortasını yapmak istedi ancak savunma buna izin vermedi .
5 ' İlk 5 dakikada geride kalırken maç ; ın temposu dü ; şü ; k olacağa benziyor .
4 ' Simone Pepe sağ kanattan korneri kullandı , ö ; n direğe gelen topu savunma uzaklaştırdı .
3 ' Gianluca Zambrotta sağ kanattan ortasını yapmak isterken savunma topu kornere gö ; nderdi . Maç ; ın ilk korneri .
1 ' Karşılaşma İtalyalı futbolcuların vuruşuyla başladı . İki takıma da başarılar .


Cape Town ' daki 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadı ' nda 21 . 30 ' da oynanacak maç ; ı Benito Archundia ( Meksika ) , Hector Vergara ( Kanada ) ve Marvin Cesar Torrentera Rivera ( Meksika ) yö ; netecek .

MAÇ ; I CANLI İZLEMEK İÇ ; İN TIKLAYINIZ



İTALYA

Buffon
Criscito
Chiellini
Cannavaro
De Rossi
Pepe
Marchisio
Zambrotta
Montolivo
Iaquinta
Gilardinho

PARAGUAY

Villar
Morei
Bonet
Vera
Da Silva
Cacares
Riveros
Torres
Valdez
Lucas
Alcaraz