Hayat Kurtarma Timi İş Başında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayat kurtarma timi havaların ısınmasıyla beraber Karadeniz sahillerindeki boğulma vakalarını önlemek için göreve başladı.

Hayat Kurtarma Timi İş Başında
Geçen sene 304 kişinin hayatını kurtaran timin 2010 yılı açılışı Kandıra Cebeci sahilinde gerçekleşti. Açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Doğan Erol ve hayat kurtarma timi çalışanları katıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, timin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, boğulma vakalarının meydana gelmemesi ve anında müdahale yapılabilmesi için bu hizmeti verdiklerini açıkladı. Çöpoğlu, boğulma vakalarının Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği kurtarma timi ile her geçen yıl azaldığına dikkati çekti. Açılışta ayrıca boğulma vakalarına nasıl müdahale edildiği gösterildi.
Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Bağırganlı ve Sarısu'da görev yapacak kurtarma timinde 160 kişi görev alıyor. Sürekli teyakkuz halinde olan ekipler 4 adet 4 X 4 arazi aracı, 4 zodyak bot, 2 atv aracı, 1 dalgıç aracı, 1 otobüs ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı 5 adet tam teşekküllü ambulans ile sahillerde vatandaşların can güvenliğini sağlayacak.