Hakkari'de polise linç girişimi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilatı yetkilileri ve milletvekillerinin de bulunduğu grubun yürüyüşü sırasında, gruptan bazı kişiler yolun karşı tarafında kendilerini gör...

 

Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) İl Teşkilatı yetkilileri ve milletvekillerinin de bulunduğu grubun yürüyüşü sırasında , gruptan bazı kişiler yolun karşı tarafında kendilerini görüntüleyen sivil polislere linç girişiminde bulundu .

Bir polis , bir işyerine sığınırken , diğer polisler ise yakınlarında bulunan polis lojmanlarına kaçarak kurtuldu .
BDP ' liler , KCK operasyonu kapsamında BDP İl Başkanı ' nın da aralarında olduğu 11 kişinin tutuklanmasını yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı . Öğle saatlerinde Bulvar Caddesi üzerindeki parti binası önünde toplanan partililer , burada beraberlerinde bulunan BDP Hakkari Milletvekili Av . Hamit Geylani , Hakkari Belediye Başkanı Dr . Fadıl Bedirhanoğlu , Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin , BDP Genel Saymanı Salih Yıldız , Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar , Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre , belde başkanları ve partililer basın açıklamasının yapılacağı belediye binası önüne doğru yürüyüşe geçti .
Basın açıklamasının yapılacağı yolun karşı tarafında kendilerini görüntüleyen sivil polisleri gören kalabalık , koşarak polisleri kovalamaya başladı . Bir polis , bir işyerine sığınırken , diğer polisler ise yakınlarında bulunan polis lojmanlarına kaçarak kurtuldu . Sivil polisleri taşla kovalayan grubu partililer güçlükle önledi . Milletvekili ve beraberindeki belediye başkanları sık sık anonslar yaparak gruba geri dön çağrısı yaptı , provokasyonlara gelmeyin çağrısında bulundu .
Daha sonra basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkan Vekili Orhan Koparan , 8 Haziran ' da il başkanları M . Sıdık Akışı , Merkez İlçe Başkanı , genel merkez çalışanları , parti yöneticileri , belediye meclis üyesi ile parti çalışanlarından oluşan 11 arkadaşlarının gözaltına alındığını belirtti . Koparan , " 4 günlük gözaltı sürecinde bayan arkadaşlarımız sözlü ve fiziki tacize uğramıştır . Hakkari Valisi tarafından da konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır . Adliyeye çıkarılanlar ise tutuklanmışlardır . Yaklaşık 5 gündür kentimiz gergin günler geçirmektedir . Bizler kentimizde gerginlikleri istemediğimiz gibi onaylamamaktayız . Ama ne yazık ki halkın kendi iradesi olarak gördüğü öncülerini böyle görmeye tahammülünün kalmadığı da bilinmelidir . " dedi .
BDP Hakkari Milletvekili Av . Hamit Geylani ise Başbakan ' ı eleştirerek , hiçbir söyleminin birbirini tutmadığını belirtti . Geylani , ayrıca bölgedeki tüm koruculara seslenerek silahlarını bırakıp BDP saflarına katılması çağrısında bulundu .
BDP Genel Saymanı Salih Yıldız ise esnaflara seslenerek partinin kendilerine işyerlerini kapatın demediğini savunarak , esnafların kendi inisiyatifleri ile işyerlerini kapattıklarını iddia etti . BDP ' liler basın açıklamasının ardından dağıldı .
( CİHAN )


Zaman