Görüntü çeken polisi kovaladılar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilatı tarafından düzenlene yürüyüş ve yapılan basın açıklaması ile KCK operasyonu kapsamında BDP İl Başkanının da aralarında 11 kişinin tutuklanması kınadı.

  Ö ; ğle saatlerinde Bulvar Caddesi ü ; zerindeki parti binası ö ; nü ; nde toplanan kalabalık burada beraberlerinde bulunan BDP Hakkari Milletvekili Av . Hamit Geylani , Hakkari Belediye Başkanı Dr . Fadıl Bedirhanoğlu , Yü ; ksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin . BDP Genel Saymanı Salih Yıldız , Ç ; ukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar , Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Tö ; re , belde başkanları ve partililer basın aç ; ıklamasının yapılacağı belediye binası ö ; nü ; ne doğru yü ; rü ; yü ; şe geç ; tiler .

POLİSİ LİNÇ ; OLMAKTAN PARTİLİLER KURTARDI

Basın aç ; ıklamasının yapılacağı yolun karşı tarafında kalabalığı gö ; rü ; ntü ; leyen sivil polisleri gö ; ren kalabalık koşarak polisleri kovalamaya başladılar . Bir polis bir iş yerine sığınırken , diğer polisler ise yakınlarında bulunan polis lojmanlarına kaç ; arak kurtuldular . Sivil polisleri taşla kovalayan grubu partililer gü ; ç ; lü ; kle ö ; nledi . Polisler de linç ; ten kurtulmuş oldular . Milletvekili ve beraberindeki belediye başkanları sık sık anonslar yaparak gruba geri dö ; n ç ; ağrısı yaparak provokasyonlara gelmeyin ç ; ağrısında bulunarak geri ç ; ektiler .

Basın aç ; ıklamasını okuyan BDP İl Başkan Vekili Orhan Koparan , 8 Haziran 2010 tarihinde aralarında İl Başkanı M . Sıdık Akışı , merkez ilç ; e başkanının da bulunduğu 11 kişinin gö ; zaltına alındığını belirterek ' 4 Gü ; nlü ; k gö ; zaltı sü ; recinde bayan arkadaşlarımız sö ; zlü ; ve fiziki tacize uğramıştır . Hakkari valisi tarafından da konuyla ilgili hiç ; bir aç ; ıklama yapılmamıştır . Adliyeye ç ; ıkarılanlar ise tutuklanmışlardır . Yaklaşık 5 gü ; ndü ; r kentimiz gergin gü ; nler geç ; irmektedir . Bizler kentimizde gerginlikleri istemediğimiz gibi onaylamamaktayız . Ama ne yazık ki halkın kendi iradesi olarak gö ; rdü ; ğü ; ö ; ncü ; lerini bö ; yle gö ; rmeye tahammü ; lü ; nü ; n kalmadığının da bilinmelidir ' dedi . BDP Hakkari Milletvekili Av . Hamit Geylani ise , bö ; lgedeki tü ; m koruculara seslenerek silahlarını bırakıp 40 milyon Kü ; rde aç ; ık olan BDP saflarına katılması ç ; ağrısında bulundu . BDP Genel Saymanı Salih Yıldız ise , esnafa seslenerek partinin kendilerine iş yerlerini kapatın demediğini , esnafın kendi inisiyatifleri ile iş yerlerini kapattıklarını sö ; yledi . Yü ; rü ; yü ; ş ve basın aç ; ıklaması olaysız olarak sone erdi .