'Gençler İçin El Ele Projesi'

Mersin İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, gençlerin madde kullanımına yönelmelerini önlemek, benlik gelişimlerini desteklemek ve ebeveynlerin madde bağımlılığı konusunda farkındalıklarını arttırmak amacıyla geliştirilen 'Gençler İçin El Ele' projesinin tamamlandığını bildirdi

  Mersin İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak , gençlerin madde kullanımına yönelmelerini önlemek , benlik gelişimlerini desteklemek ve ebeveynlerin madde bağımlılığı konusunda farkındalıklarını arttırmak amacıyla geliştirilen ' Gençler İçin El Ele ' projesinin tamamlandığını bildirdi .
Çatak , yaptığı açıklamada , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen projede , eğitimci olarak görev alacak olan 30 personelin eğitimlerinin , 24 Şubat-3 Mart 2010 tarihleri arasında Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi ' nde tamamlandığını , 8 Mart tarihinde de saha uygulamasına başlandığını söyledi .
Hedef kitle olarak Akdeniz ilçesinde bulunan 14 ilköğretim okulunda öğrenim gören 2 bin 500 , 6 . sınıf öğrencisi ve bunların ebeveynlerinin seçildiğini ifade eden Çatak , hedef okulların seçilmesinde , Adalet Bakanlığı ' nın 2009 yılı Denetimli Serbestlik istatistiklerinden yararlanıldığını , bu istatistiklere göre 80 madde bağımlısının ikamet adreslerinin Akdeniz ilçesinde yoğunlaştığının belirlendiğini kaydetti .
Projede eğitim yöntemi olarak , yaratıcı drama teknikleriyle interaktif yöntem kullanıldığını ve grupların 20 kişiyi aşmamasına dikkat edildiğini dile getiren Çatak , " Eğitime alınan öğrencilere meyve suyu ve kek ikram edildi , kişisel hijyenin önemini vurgulamak üzere broşürler ve el temizleme jeli ile gelişimsel özelliklerine uygun okuma alışkanlığı edinmeleri için kitap dağıtıldı . Fiziksel aktivitelerini arttırmak ve sosyal ilgi oluşturmalarına yardımcı olmak amacı ile de badminton seti hediye edildi " dedi .
Çatak , projenin 27 Mayıs 2010 tarihinde başarı ile tamamlandığını sözlerine ekledi .