Çalı'da Er Meydanı Şenlendi

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa uluslararası çapta yapılan 48

  Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa uluslararası çapta yapılan 48 . Çalı Yağlı Güreşleri kıran kırana geçti . Yaklaşık 600 pehlivanın katıldığı güreşlerde baş pehlivan geçen yıl olduğu gibi Antalya ' dan Ali Gürbüz oldu .
12 ayrı kategoride yapılan güreşleri Devlet Bakanı Faruk Çelik , Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık , Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey , Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar , Yunanistan ' ın Sohos Belediye Başkanı Papus Theofanis ile çok sayıda vatandaş heyecanla takip etti .
Başkan Mustafa Bozbey , " Geçen yıl Çalı Yağlı Güreşleri ' ni uluslararası bir organizasyona dönüştürmek için söz vermiştik . İşte bu yıl güreşlere Makedonya , Yunanistan , Azerbaycan ve Bulgaristanlı güreşçiler katılıyor . Ata sporumuz olan güreşi Çalı ' da daha kapsamlı ve adına yakışır şekilde yapacağız " dedi .
Ünlü sanatçı Nalan ' ın verdiği konser ve Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ' nun gösterisiyle başlayan Çalı Yağlı Güreşleri ' nin ikinci gününde yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren güreşçilere ödülleri verilirken , güreş ağalığına 85 bin TL ' ye ikinci kez İrfan çakmak seçildi .
Baş pehlivanlık mücadelesi ise nefesleri kesti . Antalya bölgesinden Ali Gürbüz , Manisa bölgesinden Ali Gökçen ile karşılaştı . Pehlivanlar yenişemeyince , müsabakayı puanlama yoluyla Ali Gürbüz kazanarak ikinci kez Çalı ' da ipi göğüsleyen isim oldu .
Gürbüz ' e ödülünü Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile Başkan Bozbey birlikte verdi .