Başkan Konuk Türkmen Beyi Seçildi

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Büyük Türkmen Kurultayı'nda Hotamış ve Havalisi'nin Türkmen Beyi seçildi.

  Hotamış ve Havalisi Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Konya , Karaman , Çumra ve Karapınar ' dan 36 köyü kapsayan Hotamış 9 . Büyük Türkmen Kurultayı ve Hotamış 1 . Tarım Fuarı , 15 bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi . Hotamış 9 . Türkmen Büyük Kurultayı ' nda Türkmen Beyi seçilen Pankobirlik Genel Başkanı , Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk şölen alanında büyük bir coşkuyla karşılandı . Burada bir konuşma yapan Konuk , kendisinden önceki konuşmacıların bölgelerine Konya Şeker tarafından yatırım yapılmasını istediklerini belirterek , " Size buradan açıkça söylüyorum . Projenizi yapın getirin biz üstümüze düşeni yaparız . Yani açıkçası proje sizden , kaynak bizden " dedi . Başkan Konuk , " Yaptıklarımızı değil , önümüzdeki günlerde yapacaklarımızı anlatmak istiyorum . Çocuğu okuttuk , askerliğini de yaptı ve geldi . Cebine de parasını koyduk . Hükümet ' ten Ereğli Şeker Fabrikası ' na dünürcü olduk . Bedava verin de demiyoruz . Başbakan ' dan önsöz aldık . İnşallah devamı gelir . Özellikle Ereğli , Karapınar , Karaman ' ı da içine alan ve Karapınar ' daki 1 , 5 milyar ton civarındaki kömüre talibiz . Kömür rezervini Konya Şeker alabilirse , burada iki termik santral kurarak bin megavat gücünde elektrik üretebiliriz . Bu memleketi parıl parıl parlatabiliriz . Ereğli Şeker ' le birlikte bu bölgenin istihdamını çözebiliriz " şeklinde konuştu .
Şenlikte konuşan AK Parti Milletvekilleri Ali Öztürk ve Mustafa Kabakçı ile MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ise Ereğli Şeker Fabrikası ve Karapınar ' da çıkan kömür rezervinin Konya Şeker tarafından alınması hususunda ellerinden geleni yapacaklarına dair söz verdiler . Törenin sonunda yine binlerce Türkmen ' in coşkulu alkışları arasında kürsüye gelen Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ' a Büyük Türkmen Şenliği ' nde Hotamış ve Havalisi ' nin Türkmen Beyi olarak seçilmesinden dolayı çapan ve kalpak giydirildi .