Arjantin'de forma savaşı devam ediyor

Antrenör Nicolas Casalanguid'ın yönetimindeki 12 kişilik kadro önce Çin Halk Cumhuriyeti, ardından da Avustralya'nın Perth, Melbourne ve Adelaide şehi

  Antrenör Nicolas Casalanguid ' ın yönetimindeki 12 kişilik kadro önce Çin Halk Cumhuriyeti , ardından da Avustralya ' nın Perth , Melbourne ve Adelaide şehirlerinde hazırlık karşılaşmaları oynayacak .

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası ' nda Arjantin Milli Takımı forması giyebilmek için 14 kişilik aday kadroda bulunan oyuncular , Arjantin ' in Çin Halk Cumhuriyeti ' nde ve Avustralya ' daki hazırlıklarında kıyasıya bir mücadele içine girecek .

Düzenlenecek tur kapsamında Arjantin Milli Takımı ' nda veteran oyuncular ve baş antrenörleri Sergio Hernandez ' in yer almayacağı açıklandı .

Antrenör Nicolas Casalanguid ' ın yönetimindeki 12 kişilik kadro , tur kapsamında sırasıyla Çin Halk Cumhuriyeti ' nde , ardından da Avustralya ' nın Perth , Melbourne ve Adelaide şehirlerinde hazırlık karşılaşmaları oynayacak . Arjantin Milli Takımı turun son durağında ise Güney Amerika Şampiyonası ' na katılacak .

2004 Olimpiyat Oyunları ' nda altın madalya kazanan Arjantin Milli Takımı kadrosunda yer alan oyunculardan Walter Herrmann ve Carlos Delfino , milli takımda yer alma şanslarını oyunlardan önce düzenlenen Güney Amerika Şampiyonası ' nda gösterdikleri iyi performansla yakalamışlardı .

Düzenlenecek tur , aday kadrodaki oyunculardan Nicolas de los Santos ' un , 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası ' nda Arjantin Milli Takımı forması giyebilmesi için iyi bir fırsat olacak .

Nicolas de los Santos , FIBA Amerika ' nın internet sitesine yaptığı açıklamada , " Milli takımda olmak çok güzel bir duygu . Şimdilik kadroda 14 kişiyiz fakat bu kadro 12 kişiye düşecek . 12 kişilik kadroya girebilmek için antrenmanlarda elimizden geleni yapmalıyız " ifadelerine yer verdi .

Düzenlenecek tur kapsamındaki 14 kişilik kadroda şu isimler yer alıyor : Gustavo Nicolas Aguirre , Facundo Campazzo , Jonatan Alberto Treise , Nicolas De los Santos , Matias Nocedal , Carlos Leonel Schattmann , Mariano Fierro , Sebastian Ernesto Vega , Pablo Espinoza , Federico Matias Aguerre , Nicolas Romano , Diego Leonardo Romero , Alejandro Martin Alloatti , Pablo Martin Orlietti .

Bilindiği gibi Türkiye ' nin evsahipliğinde yapılacak olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ' nda Arjantin , A Grubu ' nda Angola , Avustralya , Almanya , Ürdün ve Sırbistan ' la mücadele edecek .