Arda, Stoch'tan çok daha kaliteli

G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat, F.Bahçe'ye kaptırdıkları Miroslav Stoch'un öncelik verdikleri bir futbolcu olmadığını, yatırım amacıyla transfer etmeyi düşündüklerini söyledi...

 

G . Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat , F . Bahçe ' ye kaptırdıkları Miroslav Stoch ' un öncelik verdikleri bir futbolcu olmadığını , yatırım amacıyla transfer etmeyi düşündüklerini söyledi . Arda ' nın , bu oyuncudan çok daha kaliteli olduğuna vurgu yapan Polat , Kanarya ' nın devreye girip Stoch ' u renklerine bağlamasını da eleştirerek , " Biz , Türkiye ' den bir kulüp yurtdışında bir futbolcuyla ilgileniyorsa prensip olarak temas kurmuyoruz . " dedi .

Galatasaray Başkanı Adnan Polat , bir dönem ilgilendikleri ancak son anda Fenerbahçe ' nin renklerine bağladığı Slovak oyuncu Miroslav Stoch ' un transferini yatırım amaçlı düşündüklerini söyledi . Stoch ' un kendileri için kesinlikle öncelikli bir oyuncu olmadığını ifade eden Başkan Adnan Polat , " Stoch bizim öncelikli transfer edeceğimiz bir oyuncu değildi . Çünkü orta sahanın solunda kaptan Arda Turan forma giyiyor . Türkiye ' de Arda ' nın üzerine daha kaliteli bir oyuncu yok . Stoch ' u genç olduğu için yatırım amaçlı transfer etmeyi planlıyorduk . Son anda Fenerbahçe ' nin de devreye girmesiyle bir anda fiyatı çok yükseldi . Bu yüzden biz de bu transferden vazgeçtik . Çünkü yatırım için düşündüğümüz bir oyuncuya yüksek ücret ödemek istemedik . " açıklamasını yaptı .
Adnan Polat , bugüne kadar prensip olarak bir takımın yurtdışında ilgilendiği oyuncularla ilgilenmediklerinin altını çizerek , " Bir kulüp yurtdışında eğer bir oyuncu ile görüşüyorsa biz prensip olarak temas kurmuyoruz . Bunu da doğru bulmuyoruz . " diyerek F . Bahçe yönetimine göndermede bulundu . Teknik Direktör Rijkaard ' ın oynattığı 4-3-3 oyun sistemine göre orta sahadaki üçlüye iki önemli transfer yapmayı planladıklarını dile geteren Polat sözlerini şöyle sürdürdü : " Rijkaard ' ın oynattığı 4-3-3 oyun sisteminde iki tane kaliteli orta saha oyuncusu transfer etmemiz gerekiyor . Bunlardan biri defansif ağırlıklı diğeri ise hücuma dönük orta saha oyuncusu olacak . Öncelikli transferlerimiz bu iki mevki için olacak . Adaylarımız var , onlarla da görüşmelerimiz sürüyor . Biz bir futbolcu veya kulüple görüşmüyoruz , aynı anda 7-8 futbolcu ve kulüple görüşüyoruz . "
Defans bölgesinde kesinlikle bir sıkıntıları bulunmadığını hatırlatan Polat , " Türk Milli Takımı ' nda oynayan 4 stoper de Galatasaray ' da . Bu yüzden savunma için takviyeye gerek görmüyoruz . " dedi .
İSTİFA DÜŞÜNCESİNİ HALDUN ÜSTÜNEL ' E SORUN
Geçmişte olduğu gibi yıldız oyuncu transfer edip etmeyecekleri konusunda ise Polat , " Herkesin yıldız oyuncu anlayışı farklıdır . Benim için en ideali yıldızı transfer etmek değil , onu bulup ortaya çıkarmaktır . Keşke böyle genç futbolcuları bulup da yeni yıldızlar çıkarabilsek . Bu yüzden isim olarak şimdiden hiçbir şey söylemem . Transferler gerçekleştiğinde kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılır . " diye konuştu . Adnan Polat , son olarak futbol şubesinin kaldırılmasıyla yetkileri iyice kısıtlanan Haldun Üstünel ' in istifa edip etmeyeceği konusunda bir bilgisi bulunmadığını anlatarak , " Haldun Üstünel , transfer çalışmaları için gittiği İngiltere ' den dün akşam İstanbul ' a dönecekti . Herhalde dönmüş olmalı . Henüz kendisiyle bir görüşme fırsatı bulamadım . Görüştüğümüzde oturup bu konuları konuşuruz . Haldun ' un istifa edip etmeyeceğini bana değil Haldun ' a sorun . Çünkü bence hiçbir sorun yok . " diyerek sözlerini tamamladı .
Kürekte Fener ' i geçen Galatasaray şampiyon
Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü ' nde düzenlenen Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası ' nda , Büyük A Erkekler kategorisinde kupanın sahibi Galatasaray oldu . Kırkpınar Parkuru ' nda iki gün devam eden şampiyonada 18 kulüpten çok sayıda sporcunun katılımıyla 31 final yarışı yapıldı . Dün yapılan final yarışlarını Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım , Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük de izledi . Dereceye giren bazı sporculara madalyalarını Yıldırım , Polat ve Büyük birlikte verdi . Yıldırım , kupa törenine katılmadan Sapanca ' dan ayrıldı . Polat , sporcularının yanına giderek sevinçlerine ortak oldu . SALİH HAMURCU SAKARYA
SALİH HAMURCU , HACI HASDEMİR sakarya , stanbul



Zaman