Afyonkarahisar'da yaz döneminde 150 bin çiçek dikilecek

Afyonkarahisar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, yaz sezonunda 150 bin adet çiçek dikecek ve 50 bin metrekarelik alana çim ekimi yapacak.

B

  Afyonkarahisar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü , yaz sezonunda 150 bin adet çiçek dikecek ve 50 bin metrekarelik alana çim ekimi yapacak .

Belediye ' den yapılan açıklamaya göre , Park Bahçeler Müdürlüğü yaz aylarının gelmesi ile çiçeklendirme çalışmalarının hızlandırıldığı belirtildi . Şehri modern bir görünüme kavuşturmak isteyen Park Bahçeler Müdürlüğü , yaz döneminde 150 bin adet çiçek dikecek ve 50 bin metrekarelik alana çim ekimi yapacak .

150 bin adet çiçeğin 50 bin adedini kendi üreten Park Bahçeler Müdürlüğü , kalan 100 bin adet çiçeği satın aldı . Çiçek dikim çalışmalarının yanı sıra şehir giriş ve çıkışlarında yeni bir düzenlemeye giden ekipler , orta refüjleri çimlendirerek kent vizyonuna renk katıyor .

Kavşak düzenleme çalışmaları kapsamında Fuar , Şuhut , Müze , Jandarma ve Stat , Maliye ve Nokta kavşağında ile Cumhuriyet Meydanı ' nda çim ekim ve çiçek dikim çalışmalarını tamamlamayan Park Bahçeler Müdürlüğü , Yeni Otogar , Gümüşkent , Kadayıfçıoğlu , Ankara Köprülü kavşağı ve 2 . Küçük Sanayi Sitesi kavşağına ise önümüzdeki günlerde başlayacak .

Park yapım çalışmaları kapsamında Fatih , Yeşilyurt mahallesinde ilgili firma çalışmalarını tamamlarken belediye tarafından bu bölge fidan dikilerek çimlendirilecek . Orhangazi Mahallesi ' ne park yapım çalışmaları devam ederken Gün Sazak Bulvarı ' nın sol tarafına yürüyüş ve bisiklet yolu yapılıyor .