Uluslararası Bursa festivali başladı - GÜNCEL

Bursa Büyükşehir Belediyesince bu yıl 49'uncusu gerçekleştirilen ''Uluslararası Bursa Festivali'', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve Vokaliz Grubunun verdiği konserle başladı

 
Bursa Büyükşehir Belediyesince bu yıl 49 ' uncusu gerçekleştirilen ' ' Uluslararası Bursa Festivali ' ' , Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ( BBDSO ) ile ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve Vokaliz Grubunun verdiği konserle başladı .
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ' nda düzenlenen festivalin açılışında , kültür , sanat ve medeniyet kenti Bursa ' da güzel bir gelenek olan festivali yeniden yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi .

Yaklaşık yarım asırdır gerçekleştirilen festivalin 1 . 5 ay süresince Bursa ' yı renklendireceğini ifade eden Altepe , şöyle dedi :

' ' Bu yıl 49 ' uncusu düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali ' nde dünyaca ünlü sanatçılardan özel eserleri dinleme şansı bulacağız . Festival kapsamında bu yıl 24 . ' sü gerçekleştirilecek Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ' nda da dünyanın dört bir yanından kentimize gelecek halk oyunları ekipleri , yöresel danslarını sergileyecek . ' '

Bursa Valisi Şahabettin Harput da Bursa ' yı Bursa yapan değerlerin arasında kültür ve sanat faaliyetlerinin önemli yer tuttuğunu belirterek , bunlardan biri olan festivalin Bursa ' ya renk kattığını kaydetti .

Konuşmaların ardından BBDSO , Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası sahneye çıktı .

Konserde BBDSO ' ya , Demet Akbağ ve Ata Demirer ' in rol aldığı ' ' Eyvah Eyvah ' ' filminin müziklerini de yapan ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ile Türkiye ' nin ilk erkek vokal topluluğu olan Vokaliz Grubu eşlik etti .

Etkinlikte , Cemal Reşit Rey ' in ' ' Türkiyem ' ' senfonik şiiri , ' ' Endülüs ' te Raks ' ' , ' ' Gözlerin Bir İçim Su ' ' , ' ' Türk Filmleri Potpurisi ' ' ile Rossini ' nin ' ' Sevil Berberi ' ' opera uvertürü gibi eserler seslendirildi .

Festivalin açılış gecesine , Başkan Altepe ve Vali Harput ' un yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Sedat Kızılcıklı , Hayrettin Çakmak , Mehmet Tunçak , Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek , Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya , Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar , AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile çok sayıda sanatsever katıldı .

Star Gazete