'Stoch'u dünya yıldızı yaptılar!'

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı, yeni teknik direktörleri Schuster ve el sıkıştıkları Alman Hilbert'i değerlendirdi. Quaresma için umutlarını kaybetmediklerini a...

 

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı , yeni teknik direktörleri Schuster ve el sıkıştıkları Alman Hilbert ' i değerlendirdi . Quaresma için umutlarını kaybetmediklerini aktaran Adalı , F . Bahçelilere taş attı : " Stoch ' u dünya yıldızı yaptılar . " Adalı saatler sonra bu sözleri kullanmadığını belirtti .

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı , yeni teknik direktörleri Bernhard Schuster için sabırlı davranacaklarını söyledi . Üye Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte uzun süre yurtdışında transfer çalışmaları yapan Futbol Komitesi Başkanı Adalı , " Kimse sihirbaz değil . Ancak UEFA Avrupa Ligi ' ndeki ön elemeler avantaj olacak . Schuster de aşağı yukarı takımı biliyor . " dedi . Schuster ' in kendilerinden Türkçe öğretmen talebinde bulunduğunu dile getiren Adalı , " Takımdaki yabancıların da Türkçe öğrenmesini istedi . ' Öğretmeninizi kampa götüreceğiz . ' dedi . " şeklinde konuştu .
Beşiktaş camiası , Ümraniye Tesisleri ' ndeki barbekü partisinde bir araya geldi . Organizasyona kulüp Başkanı Yıldırım Demirören , yöneticiler , Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz , İstişare Heyeti başkanları ve kongre üyeleri katıldı . Keyifli bir ortamda geçen yemeğe gelen Demirören , herkesle tek tek görüştü , yöneticilerden Cengiz Zülfikaroğlu ile özel ilgilendi . Buluşmada konuşan Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak , teknik direktör arayışları sırasında kendilerine yönelik eleştirilere tepki gösterdi .
Basın mensuplarıyla sohbet eden Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı ise yeni teknik direktörleri Schuster ' in salı günü İstanbul ' a gelmesini beklediklerini , çarşamba da sözleşme imzalayacaklarını anlattı . Altyapıya önem verdiklerini Alman çalıştırıcıya ilettiklerini aktaran tecrübeli idareci , Schuster ' in sözleşmesiyle ilgili ayrıntılı bilgi de verdi : " Mustafa hocanın alacağı 2 milyon 500 bin Euro ' yu baz alarak anlaşmayı yaptık . Kontratın tamamını düşündüğümüzde Mustafa hocaya göre daha az para ödeyeceğiz . Hedefleri olan hırslı bir hoca . Saldıran , gol atmayı düşünen bir takım olacağımıza inanıyoruz . " Alman Hilbert ile prensipte el sıkıştıklarını kaydeden Adalı , bu konunun yarın netlik kazanacağına işaret etti . Slovak yıldızları Holosko için Bursaspor ' dan takas yoluyla transfer önerisinde bulunulduğunu belirtti : " Reddettik . İnşallah Holosko Dünya Kupası ' nda çıkar oynar da duymak istediğimiz rakamları buluruz . " Rodrigo Tabata ve Matias Delgado ' nun bu sene daha iyi oynayacaklarını uman Siyah-Beyazlı yönetici , uzun süredir peşinde oldukları Portekizli yıldız Quaresma konusunda umutlarını kaybetmediklerinin altını çizdi . Adalı , Fenerbahçe ' nin kadrosuna kattığı Stoch ' un , Quaresma ile kıyaslanamayacağını savundu : " Kimse kıyaslamasın , Stoch ' u dünya yıldızı yaptılar başımıza . " Adalı daha sonra bu sözlerini geç saatlerde resmî siteden yalanlama gereği duydu : " Şahsıma atfedilen ; oyuncuyu küçümseyen , Fenerbahçe Spor Kulübü ' nü rencide eden açıklamalar bana ait değildir . "

Zaman