Pınar, şehit gibi uğurlandı

Türkiye, Pınar'ını uğurladı, 4 yıldızlı törende dram vardı. 47 günlük eşini tören kıyafetiyle selamlayan Teğmen Akdağ, herkesi ağlattı. Genç teğmen, dirense de gözyaşlarına hakim olamadı

 

Türkiye , Pınar ' ını uğurladı , 4 yıldızlı törende dram vardı . 47 günlük eşini tören kıyafetiyle selamlayan Teğmen Akdağ , herkesi ağlattı . Genç teğmen , dirense de gözyaşlarına hakim olamadı

Osmaniye ' de Kanlıgeçit Jandarma Karakolu ve lojmanlara yönelik hain saldırıda can veren Pınar Akdağ ( 23 ) , son yolculuğuna uğurlandı . Silahlı Kuvvetler , duygusal bir taziye mesajı yayınladığı Pınar ' ı , cenazesinde de yalnız bırakmadı . İki genelkurmay başkanı , genç kadın için saf tuttu , Pınar şehit gibi uğurlandı .

İzmir Beşikçioğlu Camii ' nde düzenlenen törende , Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök , 8 yıllık aşkı , 47 günlük eşini teröre kurban veren Teğmen Cumhur Akdağ ' ın yanında saf tuttu . Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık , Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu , İzmir Valisi Cahit Kıraç da acılı teğmeni yalnız bırakmadı . Tören kıyafeti giyen Akdağ , metanetini korumaya çalıştı , gözyaşlarını şapkasının altına gizlemeyi denedi ama olmadı . Acılı teğmenin karanfil bıraktığı cenaze , Buca Kaynaklar Mezarlığı ' nda toprağa verildi .

Patlama sesine çıkınca vurulmuş
Osmanİye ' dEKİ hain saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı . Emniyet kaynaklarına göre , PKK ' lı teröristler , Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı ve lojmanlara 2 roketatarla saldırdı . Mermiler hedefe varmadan patladı . Gürültü üzerine , balkona fırlayan Pınar , açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi . Saldırının şehre bir kilometre yaklaşan teröristler tarafından gerçekleştirildiği de öğrenildi .

İSKENDERUN BAĞLANTILI : İskenderun ' daki saldırıda 6 askerin şehit düşmesine yol açan terörist grubun , Osmaniye saldırısını gerçekleştirenlerle irtibatlı olduğu belirlendi . Yeni grubun , geçiş noktası olan bölgeden , Osmaniye ' deki binaya dağlık taraftan yaklaştığı tespit edildi .

AMANOS ' TA 40 TERÖRİST VAR : İstihbarat raporlarına göre Amanos Dağları ' ndan Kahramanmaraş ' a kadar uzanan ormanlık ve dağlık alanda 6-8 ' li gruplara ayrılmış 40 PKK ' lı bulunuyor .

ABLUKAYA ALINDI : Güvenlik güçleri , Osmaniye baskınını düzenleyen teröristlerin de bulunduğu Amanos grubunu ablukaya aldı ancak henüz sıcak temas yaşanmadı . Yüzlerce ihbarın geldiğini belirten güvenlik güçleri , tuzak ihtimalini de değerlendiriyor .

Babasının kırkı için İzmir ' e gelecekti
TERÖR kurbanı Pınar Akdağ ' ın , düğününden 10 gün sonra intihar eden babasının kırkı için İzmir ' e gitmeyi planladığı ortaya çıktı . Yengesi Figen Ekmekçiler , ' En son üç gün önce internetten görüştük . Babasının kırkı için İzmir ' e gelecekti , biletleri alınmıştı . Yine uçakla geldi ama şehit olarak ' dedi .

Dilek KARAGENCE - Pelin BALTALI/İZMİR-Önder ŞUŞOĞLU


Akşam