Olimpik Günü Koşusu

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin kuruluş yıldönümü nedeniyle 205 ülke ile birlikte Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Van olmak üzere toplam 9 İlde Olimpik Gün Koşusu düzenlendi

  Uluslararası Olimpiyat Komitesinin kuruluş yıldönümü nedeniyle 205 ülke ile birlikte Türkiye genelinde Adana , Ankara , Bursa , Eskişehir , Gaziantep , İstanbul , İzmir , Trabzon ve Van olmak üzere toplam 9 İlde Olimpik Gün Koşusu düzenlendi .
Adana ' da , Adana Sanat ve Kültür Merkezi önünde başlayan koşuya Adana Valisi İlhan Atış , Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve her yaştan vatandaş katıldı . Yarışmada görme engelli çocuklar da yer aldı . 3 kilometre koşan vatandaşlar sıcak havada zor anlar yaşadı . Katılımcılara , koşu anısına sertifika verildi .
Adana Valisi İlhan Atış koşudan önce yaptığı açıklamada , bugün tüm dünya ile birlikte koştuklarını söyleyerek , " Olimpik hareketin doğum gününü kutlamak ve evrensel bir hareketin parçası olmak adına koşuyoruz . Olimpik ruh adına koşuyoruz . İster koşun , ister yürüyün . İnsanlık onurunu yüceltmeyi ana hedef edinmiş bu küresel vizyona destek olmak adına , ülkemizde Olimpiyat Oyunları ' nı düzenlemeyi ne denli istediğimizi ve bu yolda ne kadar kararlı olduğumuzu göstermek adına koşuyoruz " dedi .