Olimpik Gün Koşusu

-OLİMPİK GÜN KOŞUSU -9 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KOŞUNUN ANKARA AYAĞINA 376 KİŞİ KATILDI (FOTOĞRAFLI) ANKARA (A.A) - 13.06.2010 - TÜRKİYE MİLLİ OLİMPİYA

 

-OLİMPİK GÜN KOŞUSU

-9 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KOŞUNUN ANKARA

AYAĞINA 376 KİŞİ KATILDI

( FOTOĞRAFLI )

ANKARA ( A . A ) - 13 . 06 . 2010 - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ( TMOK ) tarafından 9 ilde gerçekleştirilen Olimpik Gün Koşusu ' nun Ankara ayağına 376 kişi katıldı .

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ' nin ( IOC ) kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl 205 ülkede kutlamalar organize edilirken , TMOK , bu kutlamalar çerçevesinde 9 ilde ' Olimpik Gün Koşusu ' düzenledi . Ankara ' nın yanı sıra Trabzon , Van , Gaziantep , Adana , Eskişehir , Bursa , İzmir ve İstanbul ' da da düzenlenen organizasyon ile sporu ve olimpiyatları tanıtmak , Türkiye ' nin de olimpik hareketi desteklediğini , düzenlemeye talip ve bu yolda kararlı olduğunu , Türkiye ' de de milyonlarca olimpik vatandaşın bulunduğunu göstermek amaçlanıyor .

Naili Moran Atletizm Sahası ' ndan start alan koşu öncesi bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı ve TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Bağbaşı , olimpik gün kutlamalarının , olimpiyatların bugünkü durumuna gelmesini sağlayan Baron De Coubertin ' in adını yaşatmak , olimpiyat felsefesini tüm dünyaya yaymak için her yıl 205 ülkede yapıldığını söyledi .

Türkiye ' de 20 yıldır yapılan organizasyonda amaçlarının , olimpiyat düzenlemeye talip olan bir ülke olarak fair-play ve centilmenlik çerçevesinde sporun tüm güzelliğini yaşatmak olduğunu ifade eden Bağbaşı , ' Buradan bizi izleyenlere söylenebilecek en önemli şey olimpiyat felsefesini benimsemeleridir . Bunu zihinlerinde kabullenip , olimpiyat ruhunun ne olduğunu anlasınlar yeter ' dedi .

Bağbaşı ' nın yanı sıra Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Ahmet Sağlam ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanı Alettin Çılgın da organizasyonda yer aldı .

Naili Moran Atletizm Sahası ' ndan verilen startla yarışa başlayan katılımcılar , Ziya Ozan Yüzme Havuzu , Kazım Karabekir Caddesi , Tandoğan Meydanı , Anıt Caddesi , Gençlik Caddesi , Sporpark Sokağı ve Anıttepe 100 . Yıl Yüzme Havuzu istikametini takip ederek 84 . Cadde ' de koşuyu tamamladılar .

Tişört ve katılım belgesi verilen yarışmacılar koşu boyunca toplam 3 bin 250 metre katettiler .

( İLK-SSG )

13 . 06 . 2010 12 : 40 : 42