Kaddafi Fıfa'ya Ateş Püskürdü Trablus

-KADDAFİ FIFA'YA ATEŞ PÜSKÜRDÜ TRABLUS (A.A) - 13.06.2010 - LİBYA LİDERİ ALBAY MUAMMER KADDAFİ, ULUSLARARASI FUTBOL FEDERASYONLARI BİRLİĞİ'Nİ (FIFA)

 

-KADDAFİ FIFA ' YA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

TRABLUS ( A . A ) - 13 . 06 . 2010 - Libya lideri Albay Muammer Kaddafi , Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ' ni ( FIFA ) ' dünya mafyası ' olmakla suçladı .

Kaddafi , Libya ' dan Amerikan birliklerinin tahliyesinin ( 11 Haziran 1970 ) 40 . yılı dolayısıyla dün gece yaptığı konuşmada , Dünya Kupası ' na küçük ülkelerin de ev sahipliği yapma hakkını savundu ve ' Burada bu dünya mafyasını ve bu yolsuz örgütü kınadığımızı ilan ediyoruz ' dedi .

Trablus yakınlarındaki Mitiga askeri havalimanındaki konuşmasında Kaddafi , ' Bu yolsuz örgüt tarafından izlenen yolsuz siyasetle mücadele edilmelidir ve biz düzenli olarak mücadele edeceğiz ' ifadesini kullandı .

FIFA ' yı ' zengin ülkelerde kampa sokup sonra da satmak için yoksul ülkelerden oyuncu satın alarak insan kaçakçılığı yapmak ve köleliği yeniden canlandırmakla ' da suçlayan Kaddafi , ' FIFA , insan kaçakçılığından kazandığı milyarlarla yoksul ülkelerin Dünya Kupası ' na ev sahipliği yapmasına yardım etmeli ' diye konuştu .

13 . 06 . 2010 14 : 34 : 54