İthal etin fiyatı belli oldu

EBK Angus cinsi hayvanların karkas etinin fiyatını açıkladı. Etin 20 liradan satılacağı iddiaları yalanlandı ve etin kilosunun kasaplara 12 liradan verileceği duyuruldu.

  Tarım ve Kö ; yişleri Bakanlığı , kasaplık Angus hayvanlarının etlerinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından veto edildiği ve Angus cinsi hayvanların etlerinin mahalle kasaplarına 20 liradan satılacağına ilişkin iddialara yanıt verdi . Aç ; ıklamada şö ; yle denildi :

&ldquo ; 2009 yılında MSB ile yapılan sö ; zleşmenin 30 Nisan tarihinde sona ermesinin akabinde yeni sö ; zleşme ile yapılan gö ; rü ; şmelerin uzun sü ; rmesi piyasadaki et fiyatlarının istikrarsızlığından ileri geldi . Ayrıca 4 Haziran tarihinde Milli Savunma Bakanlığı ile bir yıllık yeni sö ; zleşme imzalanmış , bu sö ; zleşmenin hiç ; bir maddesinde Angus cinsi hayvan etinin alınmayacağına dair bir madde de yoktur . Angus cinsi hayvan etlerinin mahalle kasaplarına 20 liradan satılacağı ifadesi doğru değildir . EBK ' ca sö ; z konusu hayvanların karkas etinin kilogram fiyatı 12 liradan market ve kasaplara satılacaktır . &rdquo ;

EBK ' ya borcu yok

EBK ' nın Milli Savunma Bakanlığına kemik oranı yü ; ksek et verdiği , bir kısım etlerin MSB ' ce geri ç ; evrildiği , EBK ' nın MSB ' den 3 milyon lira alacağı olduğu&rdquo ; iddialarına ilişkin aç ; ıklamada , EBK tarafından ü ; retilen ve Milli Savunma Bakanlığına 1 Mayıs 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arasındaki teslim edilen karkas etlerdeki kemik oranının yü ; zde 14 . 5 olarak gerç ; ekleştiği belirtildi . Bu oranın ü ; lke genelinde ü ; retilen karkas etlerde ise yü ; zde 18-20 olduğu ifade edilen aç ; ıklamada , MSB ile EBK arasında yapılan 1 Mayıs 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arasında geç ; erli olan eski sö ; zleşme dö ; neminde MSB ' nin kemik oranı yü ; ksekliğinden Et Balık Kurumunun etini iadesinin sö ; z konusu olmadığı kaydedildi . Aç ; ıklamada , Milli Savunma Bakanlığının , Et Balık Kurumuna borcu olmadığı da vurgulandı .

İnternethaber