İstanbul krizi çözülemiyor

CHP'de İstanbul Teşkilatı'nda yaşanan kriz hala çözülemedi.

  Kurultay sonrası ilk krizini İstanbul ö ; rgü ; tü ; nü ; n dü ; şmesiyle yaşayan CHP ' de gö ; zler yarın yapılacak MYK toplantısına ç ; evrildi . Kılıç ; daroğlu ' nun &ldquo ; Performansından Anadolu ' da faydalanacağız&rdquo ; dediği Tekin İstanbul İl Başkanlığı ' nda ısrarlı .

CHP ' de İstanbul kö ; rdü ; ğü ; mü ; ne Pazartesi gü ; nü ; neşter atılacak . MYK ( Merkez Yö ; netim Kurulu ) yarın yapacağı toplantıda İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul İl Ö ; rgü ; tü ; sorunlarını gö ; rü ; şecek . MYK ' dan ç ; ıkacak kararın krizi ç ; ö ; zü ; p ç ; ö ; zmeyeceği merakla beklenirken , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu &ldquo ; gü ; zel&rdquo ; , İl Başkanlığı ' na dö ; nmek isteyen Gü ; rsel Tekin de &ldquo ; olumlu&rdquo ; karar beklediklerini sö ; yledi .

&ldquo ; Taleplerini ileteceğim&rdquo ;

Ö ; nceki gü ; n Tekin ' le gö ; rü ; ştü ; kten sonra akşam CNN Tü ; rk ' te canlı yayınlanan Tarafsız Bö ; lge programında aynı konuda sorulara muhatap olan Kılıç ; daroğlu , &ldquo ; Onun halkla ilişki kurma becerisi ç ; ok yü ; ksek . O arkadaşımızın performansından İstanbul ' da da Anadolu ' da da yararlanacağız&rdquo ; dedi . Kılıç ; daroğlu , &ldquo ; Yakında Anadolu turuna ç ; ıkacağız , gö ; receksiniz Tekin ' le birlikte gideceğiz . Onu dışlamak sö ; z konusu değil . Sadece Tekin değil diğer arkadaşlarla da birlikte gideceğiz&rdquo ; şeklinde konuştu .

Kılıç ; daroğlu , &ldquo ; Tekin ' in il başkanlığı talebi oldu mu?&rdquo ; sorusuna ise &ldquo ; Detaylı gö ; rü ; şme yaptık . Talepleri ben orada , MYK ' da aktaracağım&rdquo ; yanıtını vermekle yetindi .

Kılıç ; daroğlu , Tekin ' in yeniden il başkanı olup olmayacağı konusunda ö ; nceki akşam da dü ; n de renk vermedi .

&ldquo ; Gü ; zel&rdquo ; bir karar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu , dü ; n Tokat ' a giderken Ç ; orum ' un Sungurlu ilç ; esinde bir sosyal tesiste gazetecilerle sohbet ederken , İstanbul sorunuyla ilgili soruları yanıtladı . Ö ; nceki gü ; n yaptığı yü ; zyü ; ze gö ; rü ; şmede gö ; rü ; şmede Tekin ' in gö ; rü ; şlerini aldığını belirten Kılıç ; daroğlu , &ldquo ; Gü ; rsel Bey bu konuda son derece makul bir davranış iç ; inde . Partinin hangi noktasında olursa olsun parti iç ; in ç ; alışabileceğini ifade etti&rdquo ; dedi &ldquo ; Pazartesi gü ; nü ; zaten partimizin Merkez Yö ; netim Kurulu ' nda İstanbul ' u gö ; rü ; şeceğiz&rdquo ; diyen Kılıç ; daroğlu , &ldquo ; Sanıyorum gü ; zel bir karar ç ; ıkar&rdquo ; şeklinde konuştu .

' Tek talebim il başkanlığı '

Kılıç ; daroğlu ile ö ; nceki gü ; n gö ; rü ; şen Gü ; rsel Tekin ise VATAN ' ın sorusu ü ; zerine &ldquo ; Tek bir talebim var , İstanbul İl Başkanlığı . Onun dışında talebim yok&rdquo ; dedi . Tekin ' in Kılıç ; daroğlu ile gö ; rü ; şmesinde &ldquo ; aç ; ık tarihli imza mektubu&rdquo ; verdiği iddiası , dü ; n basına da yansıdı . Ancak Tekin VATAN ' a iddiayı yalanlayarak &ldquo ; Hayır vermedim&rdquo ; dedi . &ldquo ; Pazartesi gü ; nü ; MYK ' dan ç ; ıkacak karara bakacağını&rdquo ; sö ; yleyen Tekin , &ldquo ; Şimdilik başka bir şey sö ; ylemek istemiyorum&rdquo ; diye konuştu . Tekin , MYK ' dan ç ; ıkacak karar iç ; in de umutlu konuştu ve &ldquo ; Kemal Beyin olumlu karar vereceğine inanıyorum&rdquo ; dedi .

Sav ' a bağlı

CHP kulislerinde Pazartesi gü ; nü ; yapılacak MYK toplantısından ç ; ıkacak kararın Genel Sekreter Ö ; nder Sav ' ın tutumuna bağlı olduğu konuşuluyor .

Bir internet sitesine yaptığı aç ; ıklamalarda Gü ; rsel Tekin ' le ilgili olumsuz ifadeler kullanan Sav ' ın Gü ; rsel Tekin ' in yeniden il başkanı olmasına sıcak bakmadığı ileri sü ; rü ; lü ; yor .

Mayıs sonunda CHP Genel Merkezi ' nden İstanbul ' a gö ; nderilen bir genelge ile il başkanlığı seç ; imi yapılmasının ö ; nü ; nü ; kapatıldı . Ö ; nceki gü ; n de İl Yö ; netim Kurulu ' ndan 8 ü ; ye istifa etti ve Tekin ' in aksini savunmasına rağmen , Genel Merkez , İstanbul İl Yö ; netimi ' nin dü ; ştü ; ğü ; nü ; aç ; ıkladı . İstifalarla Genel Merkez ' in İstanbul İl Yö ; netimi ' ne kendi insiyatifiyle atama yapmasının yolu aç ; ılırken genelge de istifalar da kulislerde &ldquo ; Sav ' ın operasyonu&rdquo ; olarak yorumlandı .

Şimşek-Tekin yer mi değişti?

CHP kulislerinde İstanbul İl Başkanlığı ' na Tekin ' in yerine Berhan Şimşek ' in atanması olasılığının oldukç ; a yü ; ksek olduğu ifade ediliyor . Kulislerde Berhan Şimşek ' in İstanbul İl Başkanı yapılması , Şimşek ' in MYK ' dan ayrılmasıyla boşalacak ü ; yeliğe de Gü ; rsel Tekin ' in getirilmesi formü ; lü ; nü ; n de uygulanabileceği konuşuluyor . Ancak &ldquo ; Genel Sekreter&rdquo ; ve &ldquo ; sö ; zcü ; &rdquo ; gö ; revlerinin verilmemesi durumunda , &ldquo ; Tek talebim İstanbul İl Başkanlığı&rdquo ; diyen Gü ; rsel Tekin ' in bö ; yle bir formü ; lü ; kabul etmeyeceği de ileri sü ; rü ; lü ; yor .

' Bu gö ; revde vekaleten duruyorum '

CHP Genel Sekreteri Ö ; nder Sav , partisinin Genel Merkezi ' nde tebrik amacıyla kendisini ziyaret eden Ankara İl Ö ; rgü ; tü ; mensuplarına hitap etti . Son kurultay ve sonraki gö ; rev dağılımı sü ; recinde tü ; m ü ; lkede olduğu gibi Ankara ö ; rgü ; tü ; nde de bü ; yü ; k bir coşku yaşandığını sö ; yleyen Sav , bu kutlamaları CHP Genel Sekreteri olmanın ö ; tesinde CHP hü ; kmi kişiliği ve ç ; alışma arkadaşları adına kabul ettiğini ifade sö ; yledi . CHP tarihinde en uzun sü ; reli genel sekreterlik yapan bir siyasetç ; i olmanın onuruna erdiğini hatırlatarak , &ldquo ; Ben bu gö ; revde vekaleten duruyorum . Bu gö ; revin asli sahibi CHP ' lilerdir&rdquo ; dedi .