Hakkari'deki Kck Operasyonu'nun Ardından

Hakkari'de 4 gün önce PKK terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alının 11 kişi de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıdık Akış , Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin , eski DTP İl Başkanı Hıvzullah Kansu ve Dicle Haber Ajansı ( DİHA ) muhabiri Hamdiye Çiftçi ' nin de bulunduğu 11 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı . Gözaltı süresinin ardından dün öğlen saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye Sarayı ' na sevk edilen sanıklar yaklaşık 12 saatlik Cumhuriyet Savcısı sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler . Bugün saat 10 . 30
sıralarına kadar devam eden yargılamanın ardından tüm sanıklar tutuklanarak Hakkari Cezaevi ' ne gönderildiler .
Bu arada yapılan duruşmanın ardından Adliye Sarayı ' ndan çıkan BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani tüm arkadaşlarının tutuklandığını belirterek , " Siyasi bir kararla karşı karşıyayız . Arkadaşlarımızın hepsi tutuklandı . Avukatlarımız mahkeme kararına itiraz edecekler . Biz de geniş açıklamamızı partimizde yapacağız " dedi .
Geylani , daha sonra Adliye Sarayı ' nın önünde toplanan kalabalık ile birlikte partiye doğru yürüyüşe geçti . Kalabalık yol boyunca sloganlar atarak tutuklamaları protesto ettiler .